TTC Říčany v rámci TJ Tourist

30. 6. 2017

Stolní tenisté v Albertslundu

Stalo se již tradicí, že se stolní tenisté každý rok potkávají se sportovci z partnerských měst Říčan. Stále vzpomínáme na naši loňskou návštěvu hrabství Kent a města Whitstable. V letošním roce jsme na konci května navštívili dánský Albertslund, který sousedí s metropolí Kodaní, podobně jako Říčany a Praha.

První den nás přivítala zástupkyně města a na programu byla menší prohlídka centrem, včetně návštěvy moderní radnice a herny stolního tenisu. Bohužel místní klub nemohl zorganizovat přátelský zápas v tento den, a tak jsme využili nabídky dvou celků z Kodaně k menšímu turnaji družstev. Za každý klub nastoupila dvě tříčlenná družstva s možností střídání. Prvním soupeřem byl klub Brønshøj Bordtennis a potvrdil svoji vysokou kvalitu hráčů. V souboji A-mužstev nás po vyrovnaných zápasech domácí přehráli v poměru 7:3 a stejným výsledkem skončilo utkání i B-mužstev. Pak naši hráči nastoupili proti celku Københavns Bordtennisklub, kde jsme i zlepšeným výkonem rozdrtili soupeře v poměru 9:1 a 7:3. Celý turnaj se konal v krásném Multicentru Grøndal, který bych přirovnal k Fialce, ale 5x větší.

Na závěr jsme poděkovali našim hostitelům a pozvali je k nám do Říčan nejen na stolní tenis. A my se také můžeme těšit na francouzské Dainville.

 

Vratislav Valenta

TTC Říčany  v rámci TJ Tourist

 

Foto: Marjan Yusefi

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena