Týden seniorů

29. 9. 2017

Na den 1. 10. 2017 připadá Mezinárodní den seniorů.

Celý týden od neděle 1. 10. 2017 až do neděle 8. 10. 2017 vás seniory jménem města a hlavně jménem organizátorů zveme na:

-              Dny otevřených dveří v DPS Senior a stacionáři Olga Říčany  - přijďte si prohlédnout prostory DPS Senior a Pečovatelské služby, seznámit se s podmínkami ubytování a rozsahem služeb Pečovatelské služby a dále si i projít prostory stacionáře Olga, popovídat s personálem a zjistit, jak je zde zajištěna ambulantní péči seniorům a osobám se sníženou soběstačností nebo zdravotním postižením či potřebou celodenní péče.

-              Den otevřených dveří Domova Pod Kavčí Skálou Říčany – 4. 10. 2017 v době od 9:00 do 15:00 - přijďte si prohlédnout zařízení sociálních služeb s celoročním pobytem primárně zaměřené na seniory nad 63 let, kteří mají z důvodu věku sníženou soběstačnost a tíživou sociální situaci.

-              Výstavu Muzea Říčany Jak putují semena; na výstavě se můžete pustit do pokusů s vodou a větrem, objevovat krásu semen během mikroskopování nebo prozkoumat možnosti šíření semen pomocí zvířat. Vstup pro seniory (i s vnoučaty) zdarma.

-              Den otevřených dveří pro seniory Na Fialce dne 4. 10. 2017 na návštěvu první přednášky v rámci cyklu celoživotního vzdělávání 9:00-11:00 Dobrodružství historie, přednášející PhDr. Sommer (během zimního semestru nabízíme také obor výtvarného umění anebo cestování), dále můžete nahlédnout do zdravotního cvičení SM Zdravá záda (16:30-17:30). V nabídce jsou během roku také jazykové kurzy, výuka moderních technologií anebo plavání.

 

Zdeněk Hraba,

místostarosta (STAN/Klidné město)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena