Úspěšná sezona orientačních běžců

1. 11. 2013

 

Letos na podzim tomu budou 4 roky, co v Říčanech kroužek orientačního běhu pod hlavičkou oddílu MFF UK vznikl. A už teď můžeme směle prohlásit, že letošní sezona bude, co do počtu sportovních úspěchů, ta nejúspěšnější.

§  Bezesporu největšího úspěchu dosáhla Barbora Vyhnálková, která byla po sérii třetích míst na celostátních závodech (včetně mistrovství republiky na klasické trati) nominována na dorostenecké mistrovství Evropy, které se koná na přelomu října a listopadu v Portugalsku.

§  Stříbrné medaile z mistrovství republiky družstev přivezlo žákovské družstvo Prahy. V osmičlenném výběru Prahy nechyběli 3 naši zástupci – Maruška Vyhnálková, Eliška Sieglová a Martin Šimša.

§  Do roku 2014 máme vyběhnuté 3 licence A a 6 licencí B, na celostátní závody už budeme pomalu potřebovat mikrobus.

§  V Žaket pražském poháru žactva, což je prestižní seriál orientačních závodů pro děti z Prahy a okolí, jsme jako oddíl letos obhájili výborné druhé místo. V individuálních kategoriích stanuli na stupni vítězů vedle Elišky, Marušky, Martina i Vilém Rožek a Matyáš Jiroušek.

 

S dětmi poctivě objíždíme závody v okolí Prahy, v září jsme navíc absolvovali dvě soustředění – běžecké u Brna a cyklistické v Jizerkách. Od nového školního roku trénujeme každou středu v nové tělocvičně Na Fialce, kde bychom měli hlavně pilovat techniku práce s mapou. Starší mohou navíc navštěvovat pondělní kondiční tréninky. Vše o orienťáku v Říčanech na www.sportovniops.cz/ob.

 

David Rožek

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena