V Říčanech objevujeme talenty. Buďte u toho!

28. 9. 2018

Zlatý oříšek

 

8. ročník soutěže Zlatý oříšek Středočeského kraje 2018 opět představí nadané děti od 6 do 14 let. Kdo si letos odnese originální keramickou sošku, finanční odměnu a postoupí do celonárodního kola přenášeného Českou televizí? Bude to výborný sportovec, hudebník, tanečník, výtvarník či někdo z netradičního oboru? Možná to bude právě vaše dítě či svěřenec.

 Obecenstvo i odborná porota se bude mít opět na co dívat. Skvělé výkony talentů místních i z celého Středočeského kraje dosahují těch nejvyšších kvalit. Loňská držitelka Zlatého oříšku 2017 Klárka směle sbírá první ceny za hru na klavír nejen po celé republice, ale i ve světových soutěžích. Na to, co pro ni účast v naší soutěži znamenala, jsme se zeptali její maminky Ivany Gibišové: „Vítězství v krajském kole a potlesk, který tam sklidila, bylo něco úžasného. Když jsme četli, jaké úspěchy za sebou mají ostatní děti, říkali jsme si, že i to, že je Klárka mezi nimi, je obrovská čest.
A když k malé sošce za krajské kolo přibyla velká soška za finále, byla dojatá i Klárka a sošku pořád objímala. Nyní mají obě sošky své čestné místo na nočním stolku a diplomy jsou na stěně u klavíru vedle dalších trofejí. Zkrátka Zlatý oříšek je pro Klárku veliká čest.“  Dnes osmiletá Klárka už má za sebou účinkování se Severočeskou filharmonií Teplice. 

 

V neděli 14. října 2018 od 10 hodin v Kulturním centru Labuť v Říčanech můžete i vy posoudit výkony, znalosti či výtvory dětí napříč mnoha obory.  Vstupné je zdarma a nudit se určitě nebudete vy ani vaše děti, které možná umění účinkujících bude motivovat k něčemu novému.

Prestižní ocenění „Zlatý oříšek Středočeského kraje“ bude uděleno jako každý rok jednotlivcům nebo kolektivům z různých oborů. Účastníci tohoto finále jsou vybráni porotou na základě dosažených úspěchů nebo vynaloženého mimořádného úsilí. Zaujmout odbornou porotu ve finále můžou jak sportovní, pěvecké či hudební výkony, tak i umělecká tvorba či neobvyklá dovednost. Kromě originální keramické sošky si tři vítězové tohoto krajského finále odnesou i finanční odměnu. Stejně jako všichni semifinalisté budou automaticky zařazeni do celonárodního kola, které vysílá Česká televize na Nový rok! Toho se zúčastní i talent z Říčan oceněný cenou „Zlatý oříšek starosty města Říčany“ včetně finanční odměny. Akci finančně podporuje město Říčany i Středočeský kraj.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena