Vesmír Říčany, z. s.,

31. 8. 2018

Ohlédnutí za Dětským dnem na Marvánku

Psal se den 26. 5. 2018, slunce pálilo a všude bylo veselo… ideální čas pro uspořádání akce na počest svátku všech dětí.

Ti, kteří ten den dorazili do příjemného prostředí rybníka Marvánek, určitě nelitovali. Pro děti bylo připraveno hned několik soutěžních disciplín, o jejichž přípravu a organizaci se postarali vedoucí a praktikanti ze spolku Vesmír Říčany spolu s říčanskými vodáky. Vše se letos uskutečnilo za výrazné finanční podpory města Říčany, za kterou ještě jednou děkujeme! Odměnou nám všem byla rekordní účast dětí i jejich rodičů.

Pro děti bylo připraveno spoustu zajímavých odměn, ale jak se říká, bez práce nejsou koláče, a proto děti musely projít všemi vodáckými disciplínami, které pro ně byly připraveny. Některé byly opravdu zajímavé. No uznejte, kde jinde si můžete zazávodit jako raci, vylovit kapříka z vody, házet vodáckou holínkou, naučit se střílet jako správný pirát nebo se naučit zatlouci hřebík, abyste mohli v budoucnu postavit svou vlastní loď? Měli jsme štěstí na samé šikovné děti, které si s těmito záludnými úkoly hravě poradily a zasloužená odměna je neminula. A komu ještě zbylo pár sil, mohl se osobně setkat s vodníkem, který ho povozil na lodičce po Marvánku.

 Bylo nám jasné, že po splnění takových úkolů je potřeba doplnit energii, proto jsme naši akci zakončili opékáním buřtů a posezením u ohýnku. Zasloužený špekáček si dali i organizátoři, aby načerpali nové síly na příští rok, a mohli opět plánovat Dětský den na Marvánku 2019.

Za Vesmír Říčany, z. s.,

Denča

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena