Vesmír Říčany, z. s.,

1. 3. 2019

 

V minulém roce se našemu spolku Vesmír Říčany dařilo. Dokončili jsme rekonstrukci kuchyně. Zvítězili na prvním mistrovství v Gorce Morce. A především se nám vyvedl další letní tábor v Lužických horách, navzdory nepříznivému suchu v potoce i vodovodu v blízké vesnici.

Letošní pozvání na pobyt v lesích severních Čech je výjimečné, neboť v tomto roce slaví náš tábor 40. narozeniny. Pravidelně od roku 1979 jezdily turnusy na místo zvané Šašlik v česko-německém pohraničí, aby zde pod stanem zažívali vedoucí a děti z Říčan všelijaká dobrodružství, oddechli si od rychlého a hlučného života ve městě a navazovali dlouholetá přátelství. Jako před deseti lety budou moci zavzpomínat pamětníci, bývalí vedoucí a táborníci na oslavě Vesmírných narozenin, která proběhne 13. července v táboře. Bližší informace poskytneme v článku v dalším Kurýru, na webových stránkách a ve facebookové skupině tábora.

Takže i letos navazujeme na čtyřicetiletou tradici tábora pod stanem v hloubi stále ještě české divočiny, bez elektřiny, mobilů a tabletů. Abychom v našich tábornících rozvíjeli smysl pro samostatné jednání, odpovědnost za sebe a své činy a respekt k přírodě. Abychom jim představili dovednosti, se kterými se v městském životě nesetkají a které rozšíří jejich vnímání lidí a světa kolem sebe. Abychom je vtáhli do dobrodružné celotáborové hry, během které zažijí 13 dnů plné zábavy, praktického poučení a objevování vlastních kvalit a nadání.

Pokud vás, rodiče, zaujala a vaše děti nadchla naše nabídka neobvyklého tábora mimo civilizaci, kam byste chtěli poslat své ratolesti v termínu od 30. června do 13. července, navštivte naše webové stránky www.vesmir-ricany.cz. Zde najdete veškeré informace potřebné pro účast na letošním táboře. Také můžete nahlédnout do kronik a alb z minulých turnusů a přesvědčit se, že vaše děti zažijí v Lužických horách zábavu, na kterou budou dlouho vzpomínat.

A abychom si zpestřili očekávání odjezdu na tábor, připomínáme fotosoutěž právě ke 40. narozeninám tábora. Stačí vyfotit co nejvíce lidí v táborových tričkách nebo z nejvzdálenějšího bodu na světě od tábora a zveřejnit v naší facebookové skupině.

Na závěr se sluší představit téma letošní celotáborovky. Když už máme to Vesmírné výročí, tak proč nevyrazit na mezigalaktické dobrodružství mezi hvězdy a mimozemské civilizace? Všichni vedoucí a čerstvé posily v řadách praktikantů už na tom pracují a velmi se těší na prožití báječných 13 dní v Dolní Světlé se skvělými dětmi.

Za Vesmír Říčany, z. s.,Vašek

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena