Vesmír Říčany, z. s.,

29. 3. 2019

Vesmír Říčany slaví 40. Výročí

 

Ahoj Říčaňáci, s potěšením vám oznamujeme, že je tomu letos 40 let, co se na louku do Dolní Světlé poprvé vypravila skupina dětí a vedoucích z Říčan. Od té doby uteklo hodně vody v místním potoce, loni dokonce kvůli velkému suchu odtekla všechna a žádná nepřitekla. Od založení pionýrské organizace s názvem Vesmír při 2. ZŠ Bezručova Říčany se také mnohé změnilo. Změnil se politický režim, zanikla pionýrská organizace v Říčanech, louka, na kterou jezdíme, se vrátila v restituci, zpřísnily se podmínky v CHKO, kde pořádáme tábory atd. Co ale zůstává, je odhodlání skupiny dobrovolníků, která se snaží zachovat tuto tradici a zajistit každoročně 14denní pobyt dětí v nádherné přírodě Lužických hor, sportovní vyžití, zvládnutí tábornických dovedností a navázání nových přátelství.

Za celou historii fungování tábora ve Světlé spala pod stanovými celtami spousta říčanských dětí, vedoucích i přátel, podílejících se na zajištění provozu. Z tehdejších dětí jsou dnes rodiče a určitě nejen z nostalgie posílají své potomky na stejné místo.

Zkrátka a dobře, toto čtyřicáté výročí se sluší pořádně oslavit a zavzpomínat na roky minulé. Proto zveme všechny, kteří na tábor jezdili, na setkání přítomnosti s minulostí, ve dnech 13. a 14. 7. 2019 na místo činu, na louku u Dolní Světlé (50.8405642N, 14.6714647E). Předpokládaný začátek akce je ve 14 hod. Podrobnosti ohledně organizace akce budeme postupně zveřejňovat na webových stránkách a táborovém facebooku. V případě zájmu o účast na oslavě nás kontaktujete na mailu info@vesmir-ricany.cz nebo rovnou vyplňte přihlášku na našich webových stránkách http://www.vesmir-ricany.cz/

Pokud se nemůžete zúčastnit, prosíme vás alespoň o zapůjčení fotografií, písemností, nebo i předmětů z táborové historie - máme na mysli kroniky, deníky, celkové záběry tábora, diplomy, věci k celotáborovým hrám, táborové upomínkové předměty apod.

Těšíme se na všechny, kterým letní tábory s Vesmírem přirostly k srdci, chtějí si zavzpomínat na své mládí a potkat stejně nadšené lidi napříč celou historií.

Ivo Jauris,
předseda spolku Vesmír Říčany, z. s.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena