Volební agitace?

31. 8. 2018

V posledním vydání Říčanského Kurýru jsem si přečetl volební příspěvky starosty a radního Michaličky a nemohu se zbavit dojmu, že jde o volební agitaci. Pan radní zmiňuje, že se nelze zavděčit všem, s tím se opravdu dá souhlasit. Ale pane radní, současně by měla platit premisa, že se nemá nikomu škodit, a to se vám v mém konkrétním případě, kdy jsem jako „individuální developer“ stavěl, nepodařilo a výsledek vašeho jistě záslužného každodenního rozhodování mám denně před očima. A dalšího si užívám každé úterý a středu při pochodu s popelnicí. Chápu, že, podle vyjádření pana starosty při osobním jednání, se jedná o malý problém, vlastně, jak píšete vy, malichernost, týkající se vlastně jen mě. Velmi pravděpodobně tedy nestojí za řešení. Věřte, že já to za malichernost nepovažuji! Vynořuje se tedy otázka, jak probíhá řešení těch klíčových problémů někým, kdo není schopen řešit ten malý. Je skvělé, že chcete emitovat jen dobro, ale bohužel někdy je dobrý úmysl dlažkou na cestě do pekla. Zamyslel jste se někdy, že mohou být případy, kdy o váš dobrotrus není žádný zájem? Chci věřit, že se mnohdy jedná jen o neznalost právních norem. Co mne u obou názorů zaujalo a pobavilo, je poznámka o více židlích a sběru funkcí. Mám pocit, že to zrovna v případě radního, manažera, zastupitele a „dohodáře“ Michaličky také nejspíše neplatí. S tímto přístupem budeme na „švýcarské městečko“, kde se lidé na sebe usmívají, čekat dlouho. S vaším závěrem, že můžeme brzy rozhodnout sami o tom, jak Říčany v éře rozhodování monoblokem Klidného města kvetou, velmi rád souhlasím.

Marek Hejduk, autor kandiduje
v komunálních volbách města Říčany

 

Pane Hejduku, doplním pro veřejnost několik informací. U vašeho záměru, tedy stavby rodinného domu v chatové oblasti s nedostatečně širokou příjezdovou cestou, jsem požadoval zcela standardní podmínky, stejně jako u všech ostatních. Zejména pak dodržení územního plánu včetně ustoupení plotu právě z důvodu, aby zde v budoucnu mohlo jezdit popelářské auto a vy jste nemusel „pochodovat s popelnicí“. Jak jste se následně zachoval vy a co zkoušela vaše známá, dobře víte.

Pane Hejduku, víte, že každý radní je vždy současně zastupitel? Klidně můžete zveřejnit výši mého platu včetně odměny 3 tisíce měsíčně za dohodu o pracovní činnosti (všechny informace jste podle zákona o přístupu k informacím dostal). Ujišťuji vás, že jen porovnáním svého hrubého platu s pozicí, kterou jsem v roce 2014 kvůli městu opustil, jsem se připravil o více než 1 milion korun za uplynulé 4 roky. Nelituji toho však, pro peníze to opravdu nedělám.

David Michalička, radní

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena