Výstava fotografií v Hospici Dobrého Pastýře

9. 5. 2013

Hospic Dobrého Pastýře je již více než 14 dní nevšedně vyzdoben. Na jeho zdech je v druhém patře instalována výstava fotografií Valentiny Stoytchevy – EROS a TANATOS, která byla zahájena slavnostní vernisáží 22. dubna

 

Kromě již zmíněné Vlanetiny Stoytchevy, která je pacientkou hospice, zde vystavují také její hosté - Barbora Gerny se souborem fotografií Sofie, Pavla Kocourková se souborem Zrození života, Janusz Szyndler se souborem Snář a Alena Dvořáková a Viktor Fischer se souborem Voda.

 

Všichni autoři jsou bývalí spolužáci z Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění (FAMU) v Praze, výstava se jim po delší době stala možností k setkání. Výběr všech 25 fotografií a návrh instalace vytvořila Valentina Stoytcheva. Z Hospice Dobrého Pastýře se výstava 30. května přesune do centra Prahy, do galerie kavárny Mamacoffee.


Valentina Stoytcheva působí jako nezávislá fotografka od roku 1987. Věnuje se výtvarné fotografii, publikuje v českých a bulharských magazínech. Její fotografie jsou zastoupeny v soukromých sbírkách v Bulharsku, České republice, Rakousku a Lucembursku.

 

A co říká o svých fotografiích? „Výstava vypráví o dětství a začátku vnímání, přechází přes vzplanutí a končí moudrostí, pochopením, odchodem.“


Její fotografie z projektu EROS A TANATOS byly součástí nedávné velké mezinárodní výstavy Zelená/Green, pořádané česko-švýcarskou galerií současného mladého umění a designu Go-Green-Art (3. - 19.12.2012 Galerie Deset, Praha).

 

 

Za občanské sdružení TŘI Věra Ziková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena