Vznikají nová sportoviště a hřiště

29. 9. 2017

V pondělí 11. 9. proběhla veřejná prezentace projektu „Víceúčelové sportoviště u Říčanského lesa“. Jednání se zúčastnilo okolo 20 občanů zejména z přilehlého sídliště.

Vedení radnice odpovídalo na dotazy ohledně fungování sportoviště, parkování a k průběhu stavby samotné.

V úvodu prezentace vystoupil ředitel Muzea Říčany Jakub Halaš s připravovaným projektem Botanického centra u 3. ZŠ u Říčanského lesa. Seznámil příchozí s vizí, jak by mělo centrum fungovat a co by mělo nabízet. Projekt je v počátcích a každý podnět je vítán.

Majitelé sousedních nemovitostí upozorňovali na nárůst dopravy a zejména na současné ranní dopravní špičky. Tímto bychom chtěli apelovat na řidiče, kteří často porušují „jednosměrku“ v ulici Školní před 3. ZŠ, aby dodržovali dopravní značení. Prosíme řidiče, aby se chovali ohleduplně.

Nafukovací hala v Pacově již stojí. V rámci zářijového zkušebního provozu mohla veřejnost využívat halu zdarma. V říjnu bude hala pro veřejnost za úhradu. Od listopadu ji budou využívat smluvně zajištěné sportovní celky. V případě zájmu kontaktujte správce areálu: p. Černý mobil: 727 916 445.

LANOVÝ PARK již dělá radost dětem. Vyzkoušet si ho můžete v lese nad Jurečkem (proti tenisovým kurtům). O jeho realizaci rozhodlo před rokem hlasování „Řídím Říčany“. Hřiště se stalo vítězem v kategorii dospělých i dětí.

 

Nově dokončené dětské hřiště v ulici Čapkova. Nahradilo staré hrací prvky, viz foto nahoře. Poděkování patří České spořitelně, a. s. za štědrý dar 100.000 Kč.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena