Žákovské zastupitelstvo v německém Borkenu

27. 5. 2018

 

„Bylo to fakt super!“ Takové bylo hodnocení deseti reprezentantů říčanského žákovského zastupitelstva, kteří absolvovali akční, adrenalinový a zážitkový víkend. Akce se konala v rámci Twinnigu 11. 5. – 13. 5. v Borkenu. Nejenom, že jsme si procvičili naši angličtinu a němčinu, ale také jsme poprvé zkusili dračí lodě a hned na Dragonboat cup.

V pátek, jen co jsme se dostali z letiště do Borkenu, po obědě a ubytování, jsme absolvovali trénink se zkušeným Markem, který nás rozhodně nešetřil „Attention – are you ready ? – eins, zwei,… more power!“  V sobotu se konal ostrý závod. Zde jsme závodili ve skupině Fun and Bussines. Na počet 20 padlerů nás doplnili holkami z Borkenské školy. Umístili jsme se sice na předposledním místě, ale před námi byli dospělí svalovci z Whistablu, či německé firemní týmy, takže… no stres. Tým ze „Číčan“ (tak Němci vyslovují Říčany) se neztratí!

A neděle, že by relax? Super adrenalin v lanovém parku, který rozhodně nebyl light. Ve výšce až 15 metrů jsme zkoušeli naše odhodlání a přelézali nejrůznější překážky, slaňovali, spouštěli se od stromu ke stromu a testovali svou odvahu, například krokem do ničeho z 15metrové plošiny. Odhodlání, síla, překonání a nezapomenutelná věta: „Bahn frei?“

Rádi bychom poděkovali městu Říčany a Komisi pro partnerská města za to, že jsme se této akce mohli zúčastnit, oběma Markusům, kteří se postarali o celý program a úžasnou zábavu, a také paní Vavřinové, která obětavě zařídila vše potřebné, abychom mohli odjet.

Díky všem za super víkend, dobrou partu lidí a snad dobrou reprezentaci města Říčany!

                                                        Markéta Hubínková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena