Žijeme v Říčanech, máme se dobře

28. 12. 2018

Tomáš Krebs, zastupitel (STAN)

Období Vánoc a přelom roku bývá nejenom časem zastavení a bilancování, ale i nové naděje a předsevzetí. Hodnocení duchovního rozměru tohoto období nechám povolanějším. Sám se pokusím přidat několik myšlenek občana, kterého by nikdy nenapadlo, že aktivně vstoupí do místní politiky.

Význam slova politika v překladu z řečtiny znamená správa města či obce. Ve svém volném čase udělat ve prospěch města něco navíc nad rámec své práce a času s rodinou či přáteli. Jsem rád, že mohu být součástí společenství nezávislých lidí pod hlavičkou STAN Říčany. S těmito lidmi sdílím stejné hodnoty slušnosti, zdravého selského rozumu a normálnosti.

Co bych chtěl sdělit všem bez ohledu, jestli své sympatie vyjadřujete STANu či někomu jinému. Máme obrovské štěstí, že žijeme v Říčanech. Nikdy se v Říčanech nežilo lépe. Využíváme blízkost prosperující Prahy, jednoho z nejbohatších regionů v Evropě, a proto jsou také Říčany bohaté město. S tím jsou samozřejmě spojeny také problémy například v oblasti dopravy a bydlení, které trápí mnoho lidí a jsou stále neřešené. Město ročně disponuje desítkami miliónů Kč volných prostředků na investice a je na nás, jestli budou smysluplně využity. V době ekonomického růstu se vládne pohodlně, je stále z čeho rozdávat a různé chyby hospodaření skrýt nebo rozhodovat podle líbivosti. To však nebude trvat věčně, ekonomický cyklus je neúprosný. Podobně jako Andrej Babiš si nebude moci donekonečna kupovat voliče rozdáváním dárků, také stávající vedení města již ví, že lépe již bylo.

 

Ač jsme v opozici, budeme aktivní bez ohledu, jestli nám radnice umožní či neumožní podílet se na řízení města ve výborech a komisích. Žiji v Říčanech přes 40 let a bude mi ctí prosazovat smysluplná řešení se slušností našeho lídra Michala Mrázka, přesahem senátorského postu Zdeňka Hraby, vstřícností Jitky Jančíkové a mládím Adama Polanského. 

Společně s kolegy STAN Říčany vám přejeme vše dobré v roce 2019

 Tomáš Krebs, zastupitel (STAN)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena