Zlatý víkend říčanských florbalistů

9. 3. 2014

Poslední lednový víkend nám přinesl velkou radost. Nejprve jsme se v sobotu účastnili dvěma družstvy přípravky a jedním elévů turnaje na pražském Chodově. Všechna družstva odehrála výborný turnaj. Elévové, ač zdaleka nebyli v nejsilnějším složení a mnozí si odbývali svoji turnajovou premiéru, dokázali ve velmi vyrovnaném turnaji obsadit skvělé 3. místo. V celém turnaji elévové našli jen jednoho přemožitele. Přípravka byla rozdělena na dvě družstva, Modré a Červené, aby si všichni pořádně zahráli. Družstvo červených bylo složeno převážně z nováčků a tak jejich 6.místo je velikým úspěchem. Vrcholem celého dne bylo vítězství v turnaji našeho prvního družstva přípravky, které se po pomalejším začátku rozehrálo ke skvělému výkonu a své soupeře doslova válcovalo. Gratulujeme!

V neděli čekal naše starší žáky v Benešově celkově 8.turnaj letošní sezóny a jakoby se kluci svými mladšími kamarády inspirovali. Hned v prvním zápase svého soupeře Start 98 Kunratice porazili s přehledem 6:1 a v následujícím zápase si poradili ještě výrazněji 7:1 s Falconem z Brandýsa nad Labem. Díky těmto výsledkům nás čekal  boj o celkové prvenství a postup do vyšší skupiny proti hráčům Billy Boy Mladá Boleslav.  Zápas byl velmi vyrovnaný, bohužel jsme neudrželi vedení o 2 branky 3:1, soupeř v průběhu 3.třetiny vyrovnal. O postupujícím musely rozhodnout samostatné nájezdy. Až šestá série přinesla rozuzlení v náš prospěch a my jsme mohli slavit postup.

Opravdu úžasný víkend, čtyři družstva ve hře z toho 2 vítězství, 1 bronz a nováčkové krásné 6.místo.

V neděli 9.3. Na Fialce

Díky tomu, že starší žáci v následujícím turnaji hraném v neděli 9.2. na Barrandově potvrdili příslušnost k vyšší výkonnostní skupině, když v rozhodujícím utkání porazili Neratovice vysoko 8:2, budou mít možnost se v neděli 9.3. od 9,00 poprvé představit v domácím prostředí v hale Na Fialce. Přijďte se podívat na dynamický sport a kluky podpořit od 9,00 proti Kolínu a od 11,40 proti Spartě. Budeme se těšit na podporu vašich hlasivek. Další aktuality naleznete na www.fbcricany.cz

Jiří Pros

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena