ZŠ Bezručova

2. 3. 2018

ŠKOLA HROU V BEZRUČOVCE

ŠKOLA HROU V BEZRUČOVCE

 

Bubnování

První třídy měly možnost zúčastnit se v rámci hodin hudební výchovy zážitkového programu v rytmu různě velkých bubnů, bubínků a rytmických nástrojů. Vyzkoušely si, co trénujeme i v hodinách – vnímat skupinu hudebníků, udržet rytmus, vymyslet si svůj vlastní a opakovat rytmus vůdčího náčelníka kmene. 

Energie byla všudypřítomná – pan hudebník nás uměl zaujmout nejen živelným bubnováním na dřevěná bonga, ale i klidnou relaxační činností za zvuku jemných zvonků, společným živelným bubnováním v kruhu, zpěvem známých lidových písní za doprovodu ukulele, saxofonu a flétny, tzv. koncovky.

 

Masopustní rej

Tematicky zaměřenou výuku prvouky jsme prožili s muzeem Říčany. Děti si v jejím úvodu vyslechly zajímavé povídání o masopustních tradicích a právě probíhajícím období masopustu, které se datuje od Tří králů do Velikonoc a končí Popeleční středou.

Vyrobili jsme si pestrobarevnou čepici a zatančili si na symbolickém masopustním karnevalu. Oblékli jsme se do připravených kostýmů a převtělili se do skutečných postav masopustního průvodu.

Pod vedením „Strakatého“ a se souhlasem starosty vesnice si naši prvňáci zatančili s medvědem, bábou s nůší, lékařem, policajtem, vojákem, ženichem a nevěstou, a připomněli si také další tradiční postavy jako slaměného, Žida nebo kobylu.

 

Máme zdravé zoubky?

Na tuto otázku si mohli naši prvňáčci odpovědět v průběhu akce „Zdravé zoubky“, která u nás proběhla začátkem února.

Děti navštívil prostřednictvím filmového příběhu i sám Hurvínek s Máničkou a oba všem předvedli, že i loutky chtějí mít zdravý úsměv. S jeho pomocí si děti zopakovaly všechny hygienické zásady při čištění zubů, vyplnily křížovku, rozluštily zábavné kvízy a samy na modelu dutiny ústní dokázaly, že si své zuby čistí nejen pravidelně, ale také správně.

Za odměnu a svoji šikovnost dostaly od pořadatele akce dárkové balíčky s potřebnými pomůckami k zubní hygieně. Radovaly se ze zubního kartáčku, zubní pasty, přesýpacích hodin a některé z nich si tak zuby vyčistily ještě ve škole po skončení akce!

Milena Kubecová - učitelka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena