ZŠ Nerudova

25. 4. 2013

V průběhu těchto měsíců se v rámci partnerské smlouvy o realizaci projektu „Řemeslo má zlaté dno“, jehož realizátorem je Muzeum Říčany, uskutečnilo několik společných akcí

Základní škola Nerudova Říčany, okres Praha-východ bude opět pořádat prodej sazenic rajčat – tyčkových, keříčkových, balkonových – a paprik – červené a polní.

Cena jedné sazenice je 8 Kč.

Bližší informace na tel.čísle: 323 602 005

 

Prodej byl zahájen na konci dubna 2013.

 

 

 

Jak žijeme?

 

V průběhu těchto měsíců se v rámci partnerské smlouvy o realizaci projektu „Řemeslo má zlaté dno“, jehož realizátorem je Muzeum Říčany, uskutečnilo několik společných akcí – např. žáci se zúčastnili výstavby pece na pečení chleba ve Světické hájence, zúčastnili se několika pracovních workshopů – potisk triček, beseda s řezbářem apod.

 

Dalšími akcemi, na které se připravujeme, je tradiční Den Země, kdy se zapojíme do úklidu nejen okolí školy, ale i našeho města, Den správné výživy, turisticko-branný den, oslavy MDD, oblastní kolo v dopravní soutěži, aktivně se připravujeme na výstavu truhlíků „Bylinky z naší zahrádky“, kterou organizujeme ve spolupráci se školou „u Říčanského lesa“. Jaké bylinky vypěstují žáci říčanských škol, o tom se můžete přesvědčit 28. 5. 2013 od 8.30 do 12.00 hod v budově naší školy. Tato aktivita vznikla v rámci projektové karty Akčního plánu Říčan – Patriot.

 

Jednou z dalších mnoha akcí, na které se připravují naši předškoláci, je soutěž mezi nimi, jejich kamarády z přípravné třídy „ze školy od lesa“ a předškoláky z MŠ U Slunečních hodin. Tato soutěž bude věnována oblasti EVVO – poznávání květin, rostlin a bylin, kvízy atd. Tato aktivita je v rámci partnerství v projektu na obnovu školního pozemku, který začne v těchto dnech. Projekt je financován EU z Programu rozvoje venkova – Leader – a realizován s podporou MAS Říčansko, o. p. s.

 

V červnu se rozloučíme nejen s našimi „deváťáky“, ale i s žáky přípravné třídy. Než však dojde k závěrečnému loučení, čeká nás ještě školní výlet a mnoho dalších akcí. Prostě nemáme čas se nudit!

 

J. Macháčková

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena