ZŠ Nerudova

2. 7. 2013

Nezaháleli jsme ani poslední školní dny...

 

Znáte nejkrásnější bylinkové truhlíky?

 

Pokud ne, je to škoda. 28. května 2013 byly k vidění na výstavce bylinkových truhlíků žáků všech čtyř základních škol, kterou pořádala Základní škola Nerudova Říčany ve spolupráci se ZŠ u Říčanského lesa. Tato soutěž probíhala v rámci projektu Patriot.

Celkem se sešlo 22 bylinkových truhlíků.

Práce poroty při jejich hodnocení nebyla vůbec jednoduchá. Byl hodnocen nejen vzhled, ale i umělecké ztvárnění, praktičnost, originalita. Pro objektivitu při jejich hodnocení byly jednotlivé truhlíky označeny číslem, ne názvem školy.

Žáci se v rámci této aktivity seznámili s různými druhy bylinek, obohatili své teoretické i praktické zkušenosti nejen z učiva přírodopisu, ale i v pracovních činnostech. Při tvorbě a osazování uplatnili všichni soutěžící svůj výtvarný um i nadání.

Vítězi byli všichni, kdo připravili různé druhy truhlíků, ale opravdu na 1. a 3. místě se umístily truhlíky ze ZŠ Nerudova Říčany, druhé místo obsadil truhlík I. ZŠ Říčany. Děkujeme všem zúčastněným.

 

J. Macháčková

 

 

 

 

 

 

Soutěž předškoláků v Nerudovce

 

12. červen byl pro naše žáky dnem soutěžním, kdy změřili své síly v soutěži z EVVO s některými dalšími předškolními kamarády. Soutěž připravila ZŠ Nerudova v rámci plnění

aktivit z projektu „Chceme do přírody“, který je financován EU z Programu rozvoje venkova – Leader a realizován s podporou MAS Říčansko, o. p. s.

Soutěžního klání se zúčastnila dvě družstva z přípravné třídy ze ZŠ u Říčanského lesa, tři družstva z MŠ U Slunečních hodin a dvě družstva žáků z naší přípravné třídy.

Pro soutěžící bylo připraveno 5 stanovišť, na kterých se mohli ukázat se svými dovednostmi. Zahráli si na malé rybáře, určovali, kde žijí různá zvířátka, modelovali, čím se živí vylosovaná zvířátka, třídili odpad, určovali květiny. Každé družstvo mělo určeného i svého patrona ze žáků 9. ročníku naší školy.

A jak to všechno dopadlo? Dobře, nebylo důležité vyhrát, ale zasoutěžit si, ukázat, co jsme se naučili, a to se nám povedlo.

Ještě bychom chtěli poděkovat všem, kdo soutěž připravili, ale zejména nestranným porotcům – pedagogům ze ZŠ Nerudova, MŠ U Slunečních hodin a Pavlíně Filkové – ředitelce MAS Leader.

 

J. Macháčková

 

 

 

foto: archiv školy

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena