ZŠ Nerudova

27. 5. 2018

Složky integrovaného záchranného systému u nás v Nerudovce

V týdnu od 16. do 20. dubna 2018 bylo u nás ve škole klasického vyučování opravdu maličko. Proběhl týden se složkami Integrovaného záchranného systému.

 

 Pojmem integrovaný záchranný systém se rozumí koordinovaný postup jeho složek při přípravě na mimořádné události a při provádění záchranných a likvidačních prací.

 

V počátku týdne nás navštívili příslušníci Hasičského záchranného sboru z Prahy v čele s  Martinou Talichovou - vrchní komisař, preventivně výchovná činnost, Generální ředitelství HZS ČR, dále zde byli: Irena Šenkýř Jansová a Aleš Šenkýř. V úterý nás navštívila pražská Záchranná brigáda kynologů se svými úžasnými pejsky a Jaroslav Dražil s kolegou Michalem Miščikem z oddělení dopravní policie v Mnichovicích.

Ve středu přijely a několikrát odjely k ostrému výjezdu sanitky z Rychlé záchranné služby v Říčanech. Přesto si je děti mohly podrobně prohlédnout a zkusit si resuscitaci, kdy jim radil ze svých praktických zkušeností „vrchní sestra“ Bartoněk.

Hodně času bylo v průběhu týdně věnováno dopravní výchově a první pomoci, kterou „vyučovala“ úžasná Markéta Hubínková z Cesty integrace. V pátek také připravila pro mladší děti stopovanou a starší si ještě odskočily k profesionálním hasičům v Říčanech. A na závěr, jak jinak, buřty na zahradě za školou.

Opravdu velmi děkujeme všem těmto jmenovaným, kteří se ochotně a nezištně podíleli na netradičním vzdělávání našich žáků.

Ještě jednou dopravní

výchova…

Počátkem dubna jsme již poněkolikáté uspěli v Oblastní soutěži mladých cyklistů v Nymburce. Družstvo starších žáků již potřetí obhájilo vítězství a tím získalo již definitivně putovní pohár. Mladší žáci jezdí většinou na zkušenou. Soutěž je opravdu náročná, po praktické i teoretické stránce. Skládá se z testů, první pomoci, jízdy zručnosti a jízdy „v běžném provozu“. Přesto se i oni umístili na pěkném druhém místě.

 

Autor:bilkiv

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena