ZUŠ Říčany

28. 12. 2018

Závěr roku 2018 v ZUŠ Říčany

I když je závěr kalendářního roku spojen převážně s adventem a vánocemi, což pro muzikanty znamená zvýšený obsah činnosti v oblasti provozování hudby, žáci naší umělecké školy nevystupovali pouze na koncertech a předvánočních přehrávkách, ale také trochu soutěžili.

A máme tu první velké úspěchy. 7. – 8. 12. 2018 proběhla v Praze soutěž Českého spolku dvouplátkových nástrojů. Bylo cekem pět kategorií, od mladších žáků ZUŠ, starších žáků ZUŠ a střední školy až po vysoké školy. Žáci naší školy hráli samozřejmě v té nejnižší kategorii, kde bylo devět soutěžících.

Tadeáš Kořínek získal 1. cenu ve své kategorii a navíc titul absolutního vítěze ze všech kategorií. V příštím roce by si měl za odměnu zahrát v Praze sólově s orchestrem. V sobotu také vystoupil sólově na koncertě v Sukově síni.

Vojtěch Anelt získal 3. cenu a vzhledem ke konkurenci to považujeme za jeho velký úspěch.

 Anna Sofie Hanko a Ema Dobiášová získaly čestná uznání. Všichni malí fagotisté jsou ze třídy pana učitele Lukáše Kořínka. Klavírní korepetice zajistila paní učitelka Markéta Sinkulová.

A další velkou radost máme z úspěchu naší harfistky Kláry Brabcové, která získala na Mezinárodní harfové soutěži v Zagrebu (Chorvatsko) 3. místo a titul nejmladší účastnice.

Klárka studuje v harfové třídě paní učitelky Pavly Jahodové – Vondráčkové.

Gratulujeme všem soutěžícím a máme z toho velkou radost.A aby nebylo koncertů dost i po vánocích, zveme vás na Pololetní koncert 28. 1. 2019. Přijďte, těšíme se na vás.

Základní umělecká škola Říčany přeje všem dětem, rodičům a příznivcům umění vykročení do nového roku pravou nohou. Věříme, že spolupráce s vámi bude tak skvělá, jako byla v roce předchozím. Děkujeme všem, kdo jste nám pomohli, a těšíme se na vše nové, co nás čeká.

Šťastný nový rok přejí zaměstnanci ZUŠ Říčany

Iveta Sinkulová

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena