ZUŠ Říčany

29. 3. 2019

VII. ROČNÍK SOUTĚŽE PĚVECKÉ MLÁDÍ

12. března 2019 proběhl již VII. ročník soutěžní přehlídky Pěvecké mládí. Soutěž se uskutečnila pod patronací místostarostky města Říčany Hany Špačkové a organizuje ji ZUŠ Říčany společně s Městem Říčany a KC Labuť v rámci programu spolupráce škol PATRIOT.

V letošním roce se soutěže zúčastnilo téměř 50 žáků z říčanských škol i školek. Soutěž proběhla ve třech kategoriích a podle předvedeného výkonu soutěžící získali bronzové, stříbrné či zlaté pásmo.

V porotě zasedli učitelé hudební výchovy z říčanských škol – Martin Mužík (ZŠ Bezručova), Mária Vlčková (ZŠ U Říčanského lesa), Martina Červená (ZUŠ Říčany) a Jindřiška Šebestová, absolventka ZUŠ a laureátka ústředního kola pěvecké soutěže MŠMT 2018. Role předsedkyně se ujala nezávislá porotkyně, profesorka Jana Nováková, která vyučuje zpěv na Vyšší odborné škole herecké v Praze.

Organizaci soutěže a roli tajemníka převzala Hana Javorská ze ZUŠ Říčany a korepetice zajistil učitel ZUŠ Petr Malínek a absolvent klavírního oddělení František Korynt, také ze ZUŠ.

Úroveň pěveckých výkonů se každým rokem zlepšuje. Na předvedených výkonech bylo vidět, že soutěžící věnovali přípravě dostatečnou pozornost.

Žádné dítě neodešlo s prázdnou, každý soutěžící dostal diplom a malou hudební odměnu. Na závěr zhodnocení soutěže by se slušelo poděkovat všem, kteří nám s organizací pomohli.

Děkujeme žákům ze ZŠ Bezručova  - Elišce Maškové za moderování a Kryštofu Peterkovi za přípravu mikrofonů. Poděkování patří také Radimovi Kadlčákovi z KC Labuť za ozvučení. Celá akce proběhla za finanční podpory města Říčany.

Výsledkovou listinu můžete shlédnout na www.zusricany.cz.

Těšíme se v březnu 2020 na VIII. ročník, takže už začněte zpívat!

                             Iveta Sinkulová, ředitelka ZUŠ Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena