ZUŠ Říčany oslavuje v roce 2013/2014 60 let od svého založení

20. 8. 2013

Základní umělecká škola byla založena 1.září 1953. Pro děti, rodiče a veřejnost je připraveno množství akcí, o kterých vás budeme v průběhu roku informovat.

Oslavy zahájíme  Slavnostním koncertem, který proběhne 29. srpna 2013 na jižní terase zámku Konopiště od 16.00 hodin a 30. srpna 2013 v kapli v Olivovně od 17.30 hodin.  Ve společném programu vystoupí Komorní orchestr ZUŠ Říčany a Orchestr MABERLINER z Itálie. Diriguje Riccardo Cirri (Itálie) a Josef Brázda (ČR). Sólistou bude klarinetista Benjanim Sirovátka, z klarinetové  třídy pana uč. Petra Sinkule.

V prostorách Staré radnice bude od 13.9. – 30.10.2013 probíhat reprezentativní výstava výtvarného oboru ZUŠ.

Hudební obor

Veškeré informace potřebné k zahájení školního roku v ZUŠ budou zveřejněny od 28. srpna 2013 na www.zusricany.cz.  Doufáme, že nedojde ke stejnému kolapsu našich stránek jako na konci června, při zápisu dětí do ZUŠ. V letošním roce nedojde k nějakým zásadním změnám, vyjma výtvarného oboru.

Výtvarný obor

Vzhledem k tomu, že v současné době probíhá rozsáhlá rekonstrukce budovy výtvarného oboru v ulici Pod školou, která skončí pravděpodobně na konci října, bude VO pracovat prozatím v provizorních podmínkách a to v budově v Olivově ulici (vedle potravin Růžek) na Masarykově náměstí. Předběžné rozdělení dětí do jednotlivých skupin bude vyvěšeno na našich webových stránkách, vyučovací hodiny se oproti loňskému roku ve VO nijak nezmění.

Taneční obor

Taneční obor se bude stále vyučovat v ZŠ v Bezručově ulici. Na konci října se výuka přestěhuje do nově zrekonstruované budovy Pod školou na Masarykově náměstí, kde vznikne taneční studio pro žáky ZUŠ.  Děkuji  paní ředitelce ZŠ Bezručova  Marii Lejčkové za poskytnutí azylu pro naše taneční oddělení!

Noví pedagogové

Ráda bych v našem pedagogickém sboru přivítala paní učitelku Mgr. Helenu Duškovou, která převezme kompletně výuku v pobočce VO ve Strančicích.

Prosím tedy rodiče a děti, aby sledovali průběžně naše webové stránky. Pokud zde nenajdete potřebnou informaci, zavolejte nám, rádi vám odpovíme a umístíme informaci pro všechny ostatní zájemce na web.

Přeji Vám všem úspěšný vstup do nového školního roku 2013/2014 a za celý kolektiv zaměstnanců ZUŠ se těšíme na spolupráci.

Iveta Sinkulová, ředitelka ZUŠ Říčany

 

 

ŽIVOT PŘED KATEDROU

Poslední umělecká soutěž v projektu  ,,PATRIOT“ se bude týkat fotografie.  Děti ze základních škol v Říčanech budou mapovat své oblíbené činnosti na jednotlivých školách.  Bližší informace přineseme v následujícím čísle Kurýra. Nutno ještě zmínit, že Město Říčany při té příležitosti přispělo každé škole finanční částkou na nákup fotoaparátů. Děkujeme!

Iveta Sinkulová, ředitelka ZUŠ Říčany

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena