Týden volného času a sportu 2017

 

Slovo úvodem

.

Jakub Halaš

ředitel Muzea Říčany                   

                                                              

Opět je tu ochutnávkový „Týden volného času a sportu“ s aktuální přílohou Kurýru, která může sloužit v průběhu celého roku ke snadné orientaci v pestré nabídce říčanských organizací a jejich aktivit.

Týden startuje „Veletrhem volného času a sportu“, který se stal součástí Městských slavností.

Ať už na náměstí, nebo v následujících dnech během volných vstupů, se můžete lépe seznámit s lidmi reprezentujícími danou organizaci, posoudit kvalitu kroužků, potřebné zázemí, případně vyzkoušet konkrétní aktivity. Osobní kontakt může usnadnit rozhodování, komu svěřit svoji ratolest nebo co sám začít dělat ve volném čase.

Jako rodiče, kteří v Říčanech mají tolik možností, co nabídnout dětem po vyučování, bychom měli dát svým potomkům i trochu volnosti. Ne všechen volný čas je potřeba striktně organizovat. Pro kreativní rozvoj dětí není na škodu nastavit pravidla a nechat děti samostatně rozhodnout o realizaci vlastních tvůrčích nápadů. Nechat je samostatně řešit problémy spojené s tvorbou a nechat je dosáhnout výsledku, se kterým budou samy spokojené a který je bude těšit.

V ideálním světě tráví dostatek času pospolu také rodiče s dětmi nebo celé širší rodiny. V takovém případě nemohu nedat tip, kam zajít. Doporučuji Muzeum Říčany. Volný čas tu můžete rozvrhnout například mezi aktuální výstavu, interaktivní zahradu, podvečerní dílny, akce v Didaktickém centru geologie nebo procházku po naučné stezce kolem Říčan.

Věřím, že ve volném čase budete činit to, co bude šlechtit vaše tělo či mysl, ale hlavně vás to bude bavit a zpříjemňovat váš život!

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena