Akce v červenci a srpnu 2023

30. 6. 2023

Kalendář kulturních a sportovních akcí v Říčanech, Ladově kraji a okolí

Akce o prázdninách v Říčanech
     
2. 7. - 30. 8.  Muzeum Říčany Geoodpoledne v Geoparku
Vždy st. a ne. 15. 00 - 17.00 Geopark Říčany Každou středu a neděli v geoparku můžete s dětmi strávit odpoledne zpestřené hledáním zkamenělých dinosauřích kostí a trilobitů, rýžováním pravých českých drahokamů - granátků, průzkumem jeskynního systému, lovením nosorožce, zkoumáním hmyzu a dalšími aktivitami. Více na www.muzeumricany.cz
St. 5. 7.  KC Labuť Radim Zenkl & Ondra Kozák
19.30 Zahrada Husovy knihovny - Letní scéna KC Labuť Čechoameričan Radim Zenkl založil toto hudební duo s Ondrou Kozákem jako svůj evropský koncertní projekt. Posluchači se můžou těšit na skladby a písně z vlastní tvorby obou hráčů doplněné o bluegrassové, swingové, keltské a „world music“ tradicionály v osobitých aranžmá. Akce se  koná v zahradě Husovy knihovny, v případě nepřízně počasí se přesune do KC Labuť. 
Út 11. 7.  Muzeum Říčany Kozí odpoledne na dvorku
14.00 - 17.00 Dvorek naproti muzeu Přinášíme vám pravý nefalšovaný kozí piknik – jak jinak než s opravdickou kozou! Ukážeme si, jak si vyrobit máslo, sýrařka předvede výrobu sýra. Čekají vás i aktivity a vyrábění s kozí tematikou. Akcí provedou Marie Tvrdoňová a Edita Ježková. Více na www.muzeumricany.cz
St. 12. 7. KC Labuť JazzM
19.30 Zahrada Husovy knihovny - Letní scéna KC Labuť Říčanská hudební skupina JazzM se věnuje fusion-groove stylu, ale i jazzovým standardům a vlastnímu repertoáru.  Akce se koná v zahradě Husovy knihovny, v případě nepřízně počasí se přesune do KC Labuť. 
St 12. 7. HOME OF AV Jistě, pane premiére (Divadlo Bez zábradlí)
19.30 Letní scéna Voděrádky Kdyby to nebylo tak k smíchu, bylo by to spíš k pláči. Břitká komedie o tom, jak se dělá velká politika. Nejen v Británii. Nezadržitelný proud hlášek a salvy smíchu v nejúspěšnější britské komedii posledního desetiletí!
Čt 13. 7. HOME OF AV Tři muži na špatné adrese (Divadlo Bez zábradlí)
19.30 Letní scéna Voděrádky Zlý sen? Fantasmagorická představa? Skutečnost? Halucinace? Hromadné šílenství? Jsou zde tři dospělé osoby mužského pohlaví a všechny tři si spletou adresu. Je to normální? V této vynikající italské komedii není normální skoro nic. Ale téměř vše se dá vysvětlit!
Ne 16. 7.  Muzeum Říčany Cesta do pravěku
14.00 - 17.00 Geopark Říčany Zažijte pravěk v Geoparku Říčany! Budete vyhrabávat zkameněliny trilobitů, amonitů nebo dinosaurů a můžete si zahrát na pračlověky. Vyzkoušíte si drcení obilí, práci s pazourkovými pilkami a vrtáky, řezání kůže pazourkovými noži, práci s pazourkovou škrabkou, kterou zvládnou i malé děti… V jeskyni objevíte pravěké malby, zkusíte si ulovit nosorožce a v rýžovišti můžete nalézt drahokamy – pravé české granátky. Více na www.muzeumricany.cz
Út 18. 7  Muzeum Říčany Živelné mikroskopování
16.00 - 18.00   Vydejte se s námi na dobrodružnou výpravu do mikrosvěta! Pokud toužíte objevit a zblízka prozkoumat různé miniaturní tvory a zajímavé struktury živočišných a rostlinných materiálů, které v normálním světě neuvidíte, tuhle akci si určitě nenechte ujít. Seznámíme vás s organismy všemožných tvarů, kteří vám dělají společnost ve vodě, v půdě i ve vzduchu! Více na www.muzeumricany.cz
St 19. 7. KC Labuť Ivo Jahelka & Miroslav Paleček - dvojkoncert
19.30 Zahrada Husovy knihovny - Letní scéna KC Labuť Přijďte na koncert do zahrady Husovy knihovny na Masarykově náměstí. V případě nepřízně počasí se akce přesouvá do KC Labuť.
Čt 20. 7. HOME OF AV Caveman (POINT a THEATER MOGUL)
19.30 Letní scéna Voděrádky Humorné přemýšlení o rozdílech mezi muži a ženami a o tom, jak tyto rozdíly vyvolávají často nedorozumění. Představení pro jednoho herce zaplňuje do posledního místa hlediště mnoha divadel po celém světě.
Čt 20. 7. Muzeum Říčany Tvoříme a hrajeme si u vody
16.00 - 18.00 Marvánek Vezměte děti k vodě a přijďte si s námi na Marvánek vyrobit lodičku z přírodnin! Budeme mít pro vás připravené veškeré nástroje i různé druhy materiálů. Děti si práci s nástroji vyzkouší pod vedením zkušené lektorky a hotové lodičky můžete rovnou otestovat na rybníku. Více na www.muzeumricany.cz
Ne 23. 7. KČT Říčany-Radošovice Nedělní pochod s Irenou 
8.21 Autobusová zastávka Říčany, k žel. st. Turistický pochod na trase ČD Český Brod - rozc. na Šembeře - Kozojedy, trasa 13 km. Start na autobusové zastávce Říčany, k žel. st., odjezd BUS č. 381 v 8,21 hod.
Více na : www.kct-ricany.cz, na e-mailu:  irenkotkova@seznam.cz nebo na tel.: 606 680 150.
 
St 26. 7. KC Labuť Don Quijote de la mAncha
19.30 Zahrada Husovy knihovny - Letní scéna KC Labuť Představení, které prodlužuje život. Obdivuhodné a fyzicky náročné herecké výkony. Klasická forma divadla je citlivě spojena s improvizací. Akce se koná v zahradě Husovy knihovny, v případě nepřízně počasí se přesune do KC Labuť. 
Čt 27. 7. HOME OF AV Láska z mládí (Divadlo Bez zábradlí)
19.30 Letní scéna Voděrádky Nad ideály mládí se můžete s úsměvem dojmout. Ale když zjistíte, že takovým ideálem byla žena, kterou jste si kdysi v mladické nerozvážnosti vzali za ženu a pak na to zapomněli, můžou vám také zbýt jen oči pro pláč.
Čt 27. 7. Muzeum Říčany Proč si hrajeme?
18.00 - 20.00   Člověk si hraje už od počátku věků. Ale proč? Tuto otázku se pokusí zodpovědět Mgr. Radek Holodňák, antropolog a historik Muzea Říčany v prázdninové přednášce historického oddělení Muzea Říčany. Více na www.muzeumricany.cz
Út 1. 8.  Město Říčany Letní kino Říčany - OSTROV, ČR 2023
20.30 Areál Olivovovy dětské léčebny Rozhodnou se, že odletí předčasně domů, ale jejich malý letoun ztroskotá na opuštěném ostrově, Richard a Alice jsou tak nuceni společně čekat na záchranu. Režie: Rudolf Havlík / 100 min. /  Přístupný mládeži od 12 let. Vstupné: 100,- Kč na všechna představení letního kina v areálu Olivovny. Přispět můžete jako každý rok nadaci Kapka naděje.
St 2. 8. KC Labuť Steamboat Stompers - 55 let!
19.30 Zahrada Husovy knihovny - Letní scéna KC Labuť  Akce se koná v zahradě Husovy knihovny, v případě nepřízně počasí se přesune do KC Labuť. 
St 2. 8. HOME OF AV Blbec k večeři (Divadlo Bez zábradlí)
19.30 Letní scéna Voděrádky Je dobré si dvakrát rozmyslet, než někoho prohlásíte za blbce. V této francouzské komedii platí, že „kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá“ a „kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp“.
Čt 3. 8.  Město Říčany Letní kino Říčany - TOP GUN: MAVERICK, USA 2022
20.30 Areál Olivovovy dětské léčebny Pete „Maverick“ Mitchell k smrti rád pilotuje stíhačky. Dokonce tak, že se už přes třicet let úspěšně brání povýšení ve strukturách amerického letectva, protože to by ho z kokpitu vyhnalo do vyhřáté kanceláře. Maverick byl vždycky magnetem na průšvihy, což se s armádní kariérou taky docela vylučuje. Pilot je ovšem bravurní... Režie: Joseph Kosinski / 131 min. / Přístupný mládeži od 12 let.
Út 8. 8. Město Říčany Letní kino Říčany - INVALIDA, SR 2023
20.30 Areál Olivovovy dětské léčebny Divoké devadesátky a příběh Laca z anonymního maloměsta, profesí hrdý údržbář místního muzea, který se kvůli své výbušné povaze, ocitá v nesprávném čase na nesprávném místě. Režie: Jonáš Karásek / 108 min. / Přístupný mládeži od 12 let.
Út 8. 8. Muzeum Říčany Tvořivé odpoledne - hrátky s barvami
15.00 - 17.00 Zahrada Muzea Říčany V každém z nás je kus umělce! Přijďte objevovat, co vše nabízí muzejní zahrada k barvení nebo pozorovat a experimentovat, co se stane, když rozprášíme vodu na barevný krepák. Každý si odnese své originální umělecké plátno. Akce je vhodná pro děti od 3 do 8 let v doprovodu rodičů. Koná se za každého počasí, v případě nepřízně se přesuneme do vnitřních prostor muzea. Více na www.muzeum.cz
St 9. 8. KC Labuť Mozart quartett Prag
19.30 Zahrada Husovy knihovny - Letní scéna KC Labuť Jan Adamus – hoboj, anglický roh, Adéla Štajnochrová – housle, Martin Stupka – viola, Jitka Vlašánková – violoncello. Akce se koná v zahradě Husovy knihovny, v případě nepřízně počasí se přesune do KC Labuť. 
Čt 10. 8.  Město Říčany Letní kino Říčany - CO JSME KOMU VŠICHNI UDĚLALI, FR 2022
20.30 Areál Olivovovy dětské léčebny Claude a Marie Verneuilovi se vrací. A pochopitelně je s jejich rozvětvenou rodinou čekají zcela nové problémy. Opravdu velké a početné problémy. Režie: Philippe de Chauveron / 98 min. /  Přístupný mládeži od 12 let.
Čt 10. 8. HOME OF AV Cavewoman (POINT a THEATER MOGUL)
19.30 Letní scéna Voděrádky Zábavné pojetí věčného souboje dvou pohlaví, pro změnu ze ženské perspektivy, volně navazuje na slavnou Beckerovu one man show Caveman. Diváci jsou pozváni do její „jeskyně“, kde s nimi v odlehčeném duchu sdílí své starosti, pochybnosti a pocity úzkosti pramenící z obavy, zda si vybrala toho pravého.
Út 15. 8.  Město Říčany Letní kino Říčany - DĚTI NAGANA, ČR 2023
20.30 Areál Olivovovy dětské léčebny Rodinný film inspirovaný památným vítězstvím českých hokejistů na olympiádě v Naganu. Režie: Dan Pánek / 102 min. / Mládeži přístupný.
Čt 17. 8. Město Říčany Letní kino Říčany - SUPER-BLB, FR 2022
20.30 Areál Olivovovy dětské léčebny Francouzská komedie Super-Blb s láskou paroduje fenomén komiksových filmů a především jejich hrdiny. Režie Philippe Lacheau / 85 mon. / Přístupný mládeži od 12 let.
Út 22. 8. Muzeum Říčany Živelné mikroskopování
16.00 - 18.00   Vydejte se s námi na dobrodružnou výpravu do mikrosvěta! Pokud toužíte objevit a zblízka prozkoumat různé miniaturní tvory a zajímavé struktury živočišných a rostlinných materiálů, které v normálním světě neuvidíte, tuhle akci si určitě nenechte ujít. Seznámíme vás s organismy všemožných tvarů, kteří vám dělají společnost ve vodě, v půdě i ve vzduchu! Více na www.muzeumricany.cz
Út 22. 8.  Město Říčany Letní kino Říčany - PŘÁNÍ K NAROZENINÁM, ČR 2023
20.30 Areál Olivovovy dětské léčebny Líba má každý rok jediné narozeninové přání. Trvá na tom, aby se na její oslavě sešla celá rodina, což všichni vždy splnili. Tedy až do letošních narozenin… Režie: Marta Ferencová / 93 min. / Mládeži přístupný.
23. 8. a 24. 8. HOME OF AV Branický zázrak (Jan Svěrák a Tomáš Klus)
20.00 Letní scéna Voděrádky Civilní reálie pražské periferie a zápletka s ukradeným bicyklem vytvářejí v kombinaci se vznešenými tóny hudby třaskavou směs. Humorná nadsázka s lehkostí předává poselství, která si divák může odnést ve svém srdci.
Čt 24. 8. Město Říčany, ZUŠ Říčany Letní kino Říčany - ROK S NÁRODNÍM DIVADLEM, ČR 2023
20.30 Areál Olivovovy dětské léčebny Dokumentární film ZUŠ Říčany, který se zúčastní i 60. Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha (20. - 23. září 2023)
25. 8. - 2. 9.  Město Říčany POHODA DŽEZ aneb týden jazzu v Říčanech
Pá 25. 8. v 19.00 SPOT Bistro Říčany VIVA TRIO – zpěv Adéla Donátová
Ne 27. 8. v 19.00 Rest. U Kamila  Spinus Q a Hana Váchová
Po 28. 8. v 18.00 Restaurace Jureček Joker’s Band
Út 29. 8. v 18.00 Říčanský pivovar Jazz aliments
St 30. 8. v 17.30 Masarykovo nám. JAZZ JAM ZUŠ Říčany - K 70.výročí založení ZUŠ Říčany vystoupí Taneční orchestr ZUŠ Říčany, Big Band ZUŠ Říčany, rocková kapela The Masters of The Basement ZUŠ Říčany a hostem programu: Jazzové kvinteto ZUŠ Iši Krejčího Olomouc.
St 30. 8. v 19.00 Rest. U Labutě Nicol a band
Čt 31. 8. v 18.00 Rest. Čajovna Jitka Zelenková trio
Pá 1. 9. v 19.00 Rest. Na Rychtě Soul Sisters
So 2. 9. v 18.00 Hospůdka Na Marvánku  JazzM 
So 26. 8. KŠ Říčany 1925 Pohár města Říčany v bleskové hře v šachu   
9.00 KC Labuť Pro všechny kategorie a výkonnosti. Vhodné i pro neregistrované.
26. 8. - 2. 9. KŠ Říčany 1925 Pohár města Říčany v šachu   
  KC Labuť Mezinárodní turnaj pro registrované šachisty. Začátek v sobotu od 15.00 hod, neděle od 9.00- 21.00, Po-pá od 17.00 hod. sobota 2.9. od 9.30 hod. Pro diváky vstup zdarma.
 
 
So 3.9. Muzeum Říčany O sopkách, zemětřeseních a tsunami
14.00 - 17.00 Geopark Říčany Proč sopky soptí, země se třese a co jsou vlny tsunami? Kdy bylo v Říčanech naposledy cítit zemětřesení a kde tady máme sopku? Přijďte si vyzkoušet, co dělají otřesy země s budovami, vytvořit takovou tsunami, že spláchne celé pobřeží a aktivovat sopku! Více na www.muzeumricany.cz
8. 9. - 9. 9. Město Říčany Říčanské slavnosti
Odpoledne Masarykovo nám. Janek Ledecký, Olga Lounová, Honza Křížek, Banjo band Ivana Mládka, United flavour, Michal Horák, LIKE IT, Quteez
Do 31. 10. Muzeum Říčany Tvořiště
14.00 - 17.00   Tvořiště to je tvoření ve vybavené dílně ze dřeva a dalších materiálů, práce s jehlou a nití či vlnou v zašívárně a objevování světa pod mikroskopem. O prázdninách navíc spousta aktivit v muzejní zahradě! Více na www.muzeumricany.cz 
     
Ladův kraj  
     
So 1. 7. Mnichovice Letní kino Mnichovice - SRDCE NA DLANI, ČR
21.30 Letní kino ul.Polní  
Ne 2. 7. Kamenice Letní kino Kamenice - BUĎ CHLAP, ČR
21.00 Fotbalové hřiště  
Pá 7. 7. Kamenice Letní kino Kamenice - ASTERIX A OBELIX: ŘÍŠE STŘEDU, FR
21.00 Fotbalové hřiště  
Do 12. 7. Galerie Stará škola Interaktivní výstava o přírodě pro děti a dospělé
  Mukařov Na výstavě si osvěžíte své znalosti z botaniky, zoologie a připomeneme si, jak je důležité přírodu chránit. www.galerie-stara-skola.cz
Po 12. 7. Kamenice Letní kino Kamenice - PŘÁNÍ K NAROZENINÁM, ČR 
21.00 Fotbalové hřiště  
12. 7. a 13. 7.    Jazz piknik Villa Vojkov
18.00 - 23.59  Villa Vojkov, Tehovec Jan Smigmator & Friends. Rezervace@villavojkov.cz
So 15. 7.   Běh do vrchu Hvězdonice - Ondřejov
11.00 Hvězdonice - Merida, Hvězdonice Přihlášky na místě: 9.30 - 10.45 h. Více na www.obecondrejov.cz
So 15. 7. Mnichovice Letní kino Mnichovice - HÁDKOVI, ČR
21.30 Letní kino ul.Polní  
So 15. 7. KC Kamenice Jurkovič OPEN AIR 2023 – Letní kamenický fesťák
14.00 - 23.55 Dvorská niva Kamenice Vystoupí David Koller, Leo Lyons (ex Ten Years After), Marcus Jurkovič, Prago Union, Jiří Schmitzer, Justin Lavash a Jarret. Doprovodný program – divadlo pro děti, kytarový workshop a projekci hudebních filmů. Bavit se bude celá rodina a nebude chybět ani dobré jídlo a pití. Vstupenky v síti GoOut nebo v KC Kamenice (možná platba kartou).
Ne 16. 7. Zámek Berchtold Koncert 4 tenoři
19.00 Nádvoří zámku Doprovod - Unique Quartet
19. 7. - 31. 8.   Výstava Prožitek a radost
  Galerie Natura Průhonice Umělecká výstava autorů z Ateliéru Studánka. Otevřeno denně.
St 19. 7 Svojetice Letní kino Svojetice - KOCOUR V BOTÁCH, USA
21.00 Fotbalové hřiště  
Čt 20. 7 Svojetice Letní kino Svojetice - HÁDKOVI, ČR
21.00 Fotbalové hřiště  
Pá 21.7. Svojetice Letní kino Svojetice - SUPER-BLB, FR
21.00 Fotbalové hřiště  
So 22. 7.  Obec Struhařov STRUHAFEST 2023 - hudební festival
14.00 - 23.59 Struhařov Rodinný hudební festival v krásné přírodě na kraji Prahy. Vstupenky v prodeji na místě od 13:00.
St 28. 7. Kamenice Letní kino Kamenice - TOP GUN: MAVERICK, USA
21.00 Fotbalové hřiště  
So 29. 7. Mnichovice Letní kino Mnichovice - POSLEDNÍ ZÁVOD, ČR
21.00 Letní kino ul.Polní  
So 2. 8. Mnichovice Letní kino Mnichovice - BABYLON, USA, titulky
21.00 Letní kino ul.Polní  
Pá 4. 8. Kamenice Letní kino Kamenice - SUPER MARIO BROS VE FILMU, USA
21.00 Fotbalové hřiště  
10. 8. a 11. 8.    Jazz piknik Villa Vojkov
18.00 - 23.59  Villa Vojkov, Tehovec Jan Smigmator & Friends. Rezervace@villavojkov.cz
pá 11. 8. Kamenice Letní kino Kamenice - KOCOUR V BOTÁCH, USA
21.00 Fotbalové hřiště  
So 26. 8. Mnichovice Letní kino Mnichovice - BANGER, ČR
20.30 Letní kino ul.Polní  
Po 28. 8.  Všestary Letní kino Všestary - SRDCE NA DLANI
Po setmění Fotbalové hřiště SK Všestary  
St 30. 8. Kamenice Letní kino Kamenice - RYCHLE A ZBĚSILE 10, USA
21.00 Fotbalové hřiště  
So 2. 9.  Mnichovice Letní kino Mnichovice - KOCOUR V BOTÁCH: POSLEDNÍ PŘÁNÍ, USA
19.30 Letní kino ul.Polní Animovaný film

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena