Běh okolo Olivovny

3. 6. 2013

Atletický oddíl TJ Sokol Říčany a Radošovice zahájil letošní sezonu 13. 4. 2013 novým přespolním „Během kolem Olivovny“.

Přestože byla zima, sešlo se celkem dost dětí a výkony byly výborné. Tradičně chyběly starší kategorie, doufejme, že se příští rok polepší.

Velké poděkování patří vedení Dětské léčebně Olivovna, zejména paní ředitelce Zdeňce Provazníkové, která nám závod v areálu umožnila a zajistila nám soc. zázemí pro závodníky.

 

Atletická přípravka

Atletická přípravka se po zimě pustila do závodění.

26. 4. jsme změřili síly s atl. přípravkou ve Velkých Popovicích. Ve velmi přátelské, soutěživé atmosféře náš oddíl vyhrál. Chtěli bychom vytvořit novou tradici putovního poháru, který na konci atl. sezony zůstane vítěznému družstvu. Ještě o něj budeme 3x bojovat. Jednotlivci zjistili, jak na tom jsou s výkony po zimě a kde musíme přidat.

28. 4. se konal přebor atl. přípravek v Nymburce. Naše družstvo si opět odvezlo pár medailí.

4. 5. jsme se zúčastnili 3. ročníku MCC kros ve Štiříně. Pro některé to bylo velké překvapení, protože trať byla opravdu krosová – samé bláto a voda. Jednotlivé tratě odstartovali Barbora Špotáková a Tomáš Dvořák. I zde jsme vyhráli medaile a někteří i podpisy na tričkách či na pamětních diplomech od našich nejlepších atletů (2. K. Lacková, 2. V. Gärtnerová, 3. Š. Vašut, 2. K. Kohout).

7. 5. se zúčastnila sice jen dvě děvčata závodů na Děkance, ale ve velké konkurenci uspěla velmi dobře. Za zmínku stojí výkon Míši Vlčkové, 4. místo v hodu kriketovým míčkem za hod 29,90 m .

13. 5. jsme si zajeli na Slavii a opět to byly krásné zážitky z dobrých výkonů a získaných 6 medailí. Míša Vlčková se zlepšila v hodu kriket míčkem a vyhrála 1. místo hodem 33,32 m, Martina Pelantová také získala 1. místo hodem 20,09 m v mladší kategorii a 2. místo v běhu na 600 m s časem 2:31,4. Karolínka Lacková byla nejlepší ve skoku do dálky výkonem 293 cm a v běhu na 60 m byla třetí časem 10,97 s. 3. místo vybojovala Věra Gärtnerová v běhu na 800 m za 2:56,4 s.

Všem medailistům blahopřejeme.

 

Eržika Gärtnerová

trenér atlet. přípravky

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena