Charitativní projekt 6. A

29. 3. 2024

V úterý 27. února se na naší škole za organizace třídy 6. A konala jednorázová charitativní akce na podporu zajištění speciální výživy pro děti ze zemí třetího světa (Haiti, Somálsko, Afghánistán, Středoafrická republika, Jemen atd.) Tento projekt probíhal v rámci mezipředmětových vztahů výchovy ke zdraví a výtvarné výchovy.

Žáci v rámci hodin VZ vytvořili několik skupin, z nichž každá měla za úkol kompletně připravit potenciální charitativní projekt podle svého výběru s jakoukoliv možnou realizací v praxi. Následně svůj nápad každá skupina odprezentovala celé třídě, která v konečném důsledku hlasováním rozhodovala o tom, jaký projekt budeme jako třída realizovat. Vítězným nápadem se stal právě projekt na podporu podvyživených dětí přes organizaci UNICEF.

V rámci hodin výtvarné výchovy žáci zpracovávali reklamní postery či tematické odměny – od samolepek přes medaile až k děkovným kartám a dopisům, které obdržel každý, kdo do projektu přispěl jakoukoliv částkou.

Chci poděkovat každému, kdo náš třídní projekt podpořil, a zároveň chci vyzdvihnout celou třídu 6. A, jelikož má role v něm byla zcela minimální a spíše dohlížecí. Žáci se do projektu vrhli s vervou a nadšením, přicházeli s nejrůznějšími nápady a vše zhotovili a zorganizovali bez zásadní nápomoci. Jejich největší odměnou byla radost při zjištění vybrané částky, která celkem činí 6887 Kč. Veškeré peníze byly převedeny na bankovní účet školy a z něho byly následně zaslány na konkrétní konto UNICEF na boj s podvýživou.

 

Adam Kobr, třídní učitel 6. A

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena