Draci se i letos vydají na mezinárodní turnaj do Švédska

29. 3. 2024

I v letošním roce navážeme na naši dračí tradici a závěrem dubna se vydáme na mezinárodní turnaj Mölndals Ungdomscup do partnerského města Říčan, do švédského Mölndalu.

V minulých letech jsme si přivezli ze severu Evropy spoustu zkušeností a medailových úspěchů. Za zmínku jistě stojí vítězství kategorie U15 (starší žáci) v letech 2018 a 2023, bronzové umístění kategorie U13 (mladší žáci) v roce 2019 a bronzové a stříbrné umístění kategorie U19 (junioři) z let 2018 a 2023. Zázemí turnaje bylo naprosto skvělé, hrálo se ve velkých moderních halách a bydleli jsme v hezkém hotelu. Mimo florbalu jsme měli možnost nahlédnout pod pokličku švédské kuchyně, poznat něco ze švédské kultury a viděli jsme zajímavá místa v Mölndalu a Göteburgu. Ve zkratce, každá návštěva tohoto turnaje pro nás byla velkým zážitkem.

V letošním roce vyšleme do Švédska jako reprezentanty Draků dva týmy mladších žáků a tým starších žáků. Věříme, že naši hráči naberou zkušenosti a zážitky a turnaj si užijí stejně jako spoustu florbalistů před nimi a třeba přivezou do Říčan i nějaký ten cenný kov.

Držte Drakům 19. až 21. dubna 2024 palce!

Za klub FBC Draci Říčany Tomáš Tichý

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena