FK Radošovice

3. 5. 2019

Zlato si z Říčan odvezla AC Sparta Praha

Zlato si z Říčan odvezla AC Sparta Praha

  Na konec naší zimní halové přípravy jsme hostili v Říčanech prestižní turnaj kategorie U8 s účastí české fotbalové elity. Náš tým v této věkové kategorii se skládá z řady výjimečných individualit a můžeme si tak troufnout se pustit i do konfrontace s nejsilnějšími týmy bez obavy o výrazně nevyrovnaný průběh utkání. Začali jsme vlažně remízou 3:3 s Českým Brodem. V druhém zápase s AC Sparta Praha jsme drželi remízu až do závěru, kdy nás Sparta dorazila dvěma góly a vyhrála 4:2. Následoval náš nejslabší výkon proti SK Benešov, kdy jsme prohráli jednoznačně 2:5, následná výhra nad AFK Sadská 5:3 a opět prohra 0:4 vůči FC Viktoria Plzeň. Zlepšení našeho finálního 4. místa jsme dosáhli po vítězství 3:1 nad FK Mladá Boleslav a 2:1 nad SK Dynamo České Budějovice. Finále samotného turnaje bylo opravdu klasické, kdy do posledního zápasu proti sobě nastoupily dosud suverénní Sparta a Plzeň. Nakonec se finále obešlo bez dramatického průběhu, Sparta vedla od prvních sekund zápasu a následně celkově vyhrála 5:0. Týmy z celých Čech obdivovaly náš nový sportovní areál u Lesa. Děkujeme městu Říčany, že jsme mohli využívat tento areál v průběhu zimy. Tak snad opět za rok v ještě prestižnějším složení.

 

I nejmenší děti mají vlastní soutěž

Doposud byla jedinou volbou pro začínající fotbalisty soutěž Ministar nebo Baby Foot určené pro hráče ročníku 2012 ve formátu 4+1. Naši nejmenší hráči narození v roce 2013 nebo 2014 mají ale nyní konečně samostatnou vlastní soutěž. Celkem devět dalších fotbalových sdružení za záštity Čestlic vytvořilo tzv. Regionální ligu, kde mohou většinou úplní začátečníci svádět svoje první boje na hřišti. Současně i formát 3+0 a hra na dvě branky odpovídá nejnovějším světovým trendům. Lze předpokládat, že podobný formát hry bez brankáře se u nás začne využívat po vzoru Německa i ve vyšších věkových kategoriích, jako je mladší přípravka. Každopádně je tento projekt velmi pozitivní pro nalákání mladých sportovců. Přece jenom není tolik sportů, které se dají provozovat na soutěžní úrovni již od útlého věku.

S nárůstem počtu členů plánujeme postupný přechod ze smíšených věkových kategorií na ucelené týmy jednoho ročníku. Sice to asi bude mít dopad na výsledky, protože nás nebudou reprezentovat výběry jednotlivých ročníků, ale přinese to jiné pozitivní stránky, jako je sehranost a týmovost. Současně to bude eliminovat problémy s přechody dětí do vyšších věkových kategorií, kdy řada dětí od sportu odchází.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena