Florbalový turnaj

29. 3. 2024

Dne 15. 2. 2024 se náš tým (15 dětí – 13 chlapců + 2 dívky) účastnil turnaje mezi školami, do kterého se přihlásilo sedm družstev. Turnaj se hrál v krásné nové a čisté hale, která se nachází na Komenského náměstí, hned vedle gymnázia.

Zabrali jsme si šatnu, kde jsme od paní učitelky dostali dresy. Dres byl tmavomodrý až černý se znakem naší školy (sovou) s číslem. V poli jsme hráli 3 + 1, z toho byl jeden brankář, jeden útočník a jeden střed (ten se pohybuje podle nastalé je situace) a jeden obránce. První zápas jsme hráli proti ZŠ Open Gate. Musím uznat, že první poločas jim to docela šlo a vyhrávali, jenže v druhém poločase jsme to otočili a vyhráli jsme. Po oddechovém čase, který trval zhruba 13 minut, jsme hráli proti ZŠ Mnichovice a vyhráli jsme. Další zápas jsme hráli proti 3. ZŠ u Říčanského lesa a ten nám nevyšel a prohráli jsme. Další utkání jsme hráli proti 1. ZŠ Říčany, které jsme potvrdili výhrou, dále jsme vyhráli nad ZŠ Magic Hill a poslední zápas proti Čerčanům skončil remízou.

O našem umístění rozhodovaly body. Při vyhlašování jsme se modlili za druhé místo. Když u vyhlašování druhého místa opravdu vyslovili jméno naší školy, všichni jsme vybuchli ve velký jásot. Při východu z haly jsme měli úsměv na tváři, na krku medaile a v ruce pohár.

Tereza Bílá, 5. B

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena