Fuego

28. 12. 2018

Fuego přeje spoustu radosti nejen při tanci

 

Úvodem bychom vám rádi popřáli jen to nejlepší do nového roku 2019 a spoustu radosti nejen při tanci.

Protože rok 2018 skončil, je na místě rekapitulace a zhodnocení. V uplynulém roce nás reprezentovalo (v různém složení, protože páry se občas rozpadnou a složí se nové) celkem 36 párů. Společnými silami vybojovali přes 160 medailí, porazili celkem téměř 5000 párů a získali 111 počítaných finálových umístění. Naším nejúspěšnějším párem na počet medailí se stal pár Petr Tlustý a Joly Kováčiková, kteří dokázali vybojovat celkem 14 medailí ze 17 startů, a z toho hned 10 bylo zlatých. V těsném závěsu za nimi s celkovým počtem 13 medailí jsou dokonce tři páry - Matěj Koudelka a Agi Lochmanová, Maty s Kájou Týblovi a Petr a Zdeňka Pánkovi. Celkem jedenáctkrát naše páry postoupily naše páry o třídu výše.

Naše páry se podívaly na soutěž do Berlína, Wuppertalu, Bratislavy a dokonce i do polského Walbrzychu. K tomu můžeme připočítat ještě plno zahraničních soutěží Honzy a Pavly, kteří si mimo jiné zatančili i v dalekém americkém Miami. Neméně důležitý je jejich titul druhých vicemistrů republiky v kategorii Senior I LAT pro rok 2018. Zároveň se stali nejlepším párem v této kategorii v České republice, když se jim podařilo vyhrát celkový ranklist (součet výsledků domácích i zahraničních startů).

V roce 2018 jsme také již tradičně pořádali dvě taneční akademie, jednu na konci školního roku v červnu, tu zimní jste pak mohli vidět 7. prosince. Dále jsme byli v létě na soustředění v Rokytnu u Nového Města na Moravě a pořádali nespočet víkendových minisoustředění. Pravidelně k nám také jezdí trénovat Petra Kostovčíková a Jan Kliment, o nové informace tak nemáme nouzi. V neposlední řadě jsme také uspořádali dvě taneční soutěže. Ta menší, kterou jste mohli vidět na konci září, proběhla v KC Labuť jako jednodenní. Ta větší, Říčanský pohár, se konala po celý víkend v půlce února. Této soutěže se účastnilo přes 700 párů a zúčastnily se i páry z Rakouska, Polska i Slovenska.

Tímto bychom vás rádi pozvali na další ročník této soutěže, která proběhne o víkendu 15. – 17. února 2019 ve Sportovní hale v Říčanech. Těšit se můžete opět na všechny výkonnostní i věkové kategorie a na sobotní galavečer s plesem. V neděli opět proběhne nejvyšší národní třída (1. liga) v kategorii dospělých. Lístky budou k dostání na Tanečním studiu Sokolská. Pro více informací pište na email info@fuego.cz.

Těšíme se na vás, vaše Fuego

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena