Gymnastika a TeamGym Říčany

30. 12. 2017

Závěr roku – medailové žně na přeborech kraje

17. listopad byl ve znamení Krajských přeborů – naše gymnastky plnily výkonnostní stupně a po několika letech jsme nastoupily i do soutěže družstev – ve IV. a III. lize. Nadšení nás provázelo celý den, ve všech kategoriích a výsledky předčily naše očekávání. Jako první nastoupily do plnění Základního stupně V. a S. Zvadovy, Sára obsadila druhé místo a jen těsně pod stupínky zůstala Viky. Dále v ktg.VS1 nastoupila tři děvčátka, která tento stupeň s přehledem splnila, navíc se Kája Šebestová stala přebornicí kraje, bronzová skončila Kája Rašková a 6.místo patřilo Aničce Rampulkové.

Ve III.lize jsme měly zastoupení družstva ve složení M.Škardová,E.Pospíšilová a L.Gaždová, holky tentokrát zacvičily své maximum a stříbrné medaile byly opravdu zasloužené.Ve IV.lize, kde nastoupilo nejvíce startujících družstev, nastoupilo říčanské družstvo ve složení – A.Žvejkalová, A.Jechová, A.Bernardová a A.Baranová – a slavilo titul „přebornice Středočeského kraje“.

Poslední listopadový víkend byl opět ve znamení závodů – v sobotu se závodilo v Plzni, v neděli v Praze. Na „Předvánoční ceně Plzně“ zvítězila v nejmladší kategorii J. Holdsworth, v ktg. 2010 se nejlépe vedlo B.Štěpáníkové, která obsadila nepopulární 4.příčku,  ktg.2009 byla medailová-stříbrná pro A.Jechovou, 4.skončila T.Hrušková. V ktg.2008-7 přidala zlatou medaili T.Šubrtová,stříbrnou V.Kroupová a bronzovou ještě v odpoledním závodu M.Škardová.

Nedělní Klokánkovy kapsy na Bohemce se zúčastnila děvčátka roč.2010, ve velmi kvalitně obsazeném závodu nejlepších oddílů z celé ČR se rozhodně neztratila. Díky drobnému zaváhání na bradlech utekla jen o fous bronzová příčka A.Žvejkalové, 6.místo obsadila K.Rašková, 8.K.Šebestová a 11.A Rampulková. Děkujeme za krásnou reprezentaci!

V prosinci (po uzávěrce tohoto čísla) nás čekají poslední dvoje závody tohoto roku.

Vám – našim příznivcům, bychom do nového roku rády popřály hodně zdraví, štěstí a úspěchů.

Jitka Jechová

a Barbora Bernardová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena