Gymnastika a TeamGym, Říčany

29. 3. 2019

Říčany městem gymnastiky

 O víkendu 16. - 17. března se uskutečnila v Centru na Fialce neskutečná gymnastická podívaná. Do našeho města zavítalo téměř 800 gymnastek z celé ČR.

V sobotu se konal závod ve sportovní gymnastice Říčanské hvězdičky, kde cvičily dívky ve věku 4 – 16 let. Ve čtvrtém ročníku tohoto závodu startoval rekordní počet téměř 300 závodnic z 22 oddílů. Celý sobotní maraton odstartoval v 9 hodin slavnostním nástup a v dopolední části odcvičily dívky v ktg. „B“. Říčanské gymnastky se ve svém městě samozřejmě chtěly předvést co nejlépe, a tak jsme sbíraly i medailové úspěchy, celkem 5x stříbro díky M. Škardové, T. Šubrtové, E. Pospíšilové, A. Žvejkalové a S. Vašutové a 5x bronz díky V. Kroupové, A. Bernardové, J. Holdswort, V. Seaton a M. Chalupecké.

Zlaté žně začaly hned v neděli dopoledne, kdy odstartoval 3. ročník TEAM GYM CUP Říčany za účasti 500 gymnastů a gymnastek. V ktg. 0 (2011 a ml.) zvítězilo domácí družstvo „Ovečky“ v ktg. TRIA (2008 - 2003) také zvítězilo s přehledem říčanské družstvo složené ze sportovních gymnastek. Další zlaté poháry přidaly v ktg. 1B Panteřice a 1A Lemurky . Na konci celého víkendu jsme v ktg. 2A získaly pro Říčany ještě stříbro díky Eagles starším a v ktg 2B bronz díky Eagles mladším.

Celá víkendová gymnastická „show“ se konala díky obětavé práci trenérek, které byly hlavními koordinátory naší akce, našim sponzorům, rodičům našich gymnastek, kteří nám pomohli nejen se sháněním krásných cen, stěhováním nářadí do haly Na Fialce a zpět do Mnichovic, připravením občerstvení pro rozhodčí, ale také se spoustou organizačních prací, bez kterých by se nám tento závod pořádal jen velmi těžko. V neposlední řadě patří také poděkování městu Říčany za finanční podporu našich závodů a především paní místostarostce Haně Špačkové, která celý víkend předávala poháry vítězům a podpořila nás nejen svou přítomností, ale také krásnými slovy: „Jdete správným směrem a děláte to dobře…“ Děkujeme! A těšíme se na další ročníky závodů pořádaných naším oddílem.

J. Jechová a B. Bernardová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena