Husova knihovna Říčany

28. 4. 2017

Letní přestávka v knihovně

Rádi bychom již nyní návštěvníky knihovny informovali o tom, co náš čeká (a nemine) letos v prázdninových měsících.

            Střecha v budově Staré radnice na Masarykově náměstí, kde sídlí také naše knihovna, je ve velmi špatném stavu. Sami to zaznamenáváme po každém dešti, kdy se u nás zvětší a zvýrazní vlhké skvrny na stropě od zatékající vody. Potěšilo nás, že se v letošním roce rozhodlo o její opravě. Při ní se zároveň zrekonstruují dlouho nevyužívané prostory pod střechou, z kterých vznikne výstavní síň.

            Stavební práce budou probíhat v létě, přičemž součástí staveniště budou také prostory knihovny. Pro knihovnu to znamená nutnost zcela vyklidit naše oddělení pro dospělé – nábytek, regály, počítače apod. A také přestěhovat cca 50 000 knih.

            Co z toho vyplývá pro naše čtenáře?

 

  • Knihovna bude poprvé ve své historii celé prázdniny uzavřena.
  • Knihy si bude možné vypůjčit naposledy v posledním týdnu před prázdninami, předpokládáme, že v pátek 30. června (bude upřesněno).
  • Výpůjční lhůty budou automaticky prodlužovány o dobu rekonstrukčních prací.
  • Půjčené knihy bude možné vrátit až po znovuotevření knihovny (předpokládáme začátkem září, pokud nedojde k nepředpokládanému skluzu stavebních prací), případně do návratového boxu před knihovnou, přičemž knihovna v tomto případě není schopna zaručit jejich odepsání z čtenářského konta v běžné lhůtě.

            Čím mohou čtenáři své knihovně pomoci?

            Tím, že si na prázdniny půjčí co nejvíce knih a vrátí je po prázdninách. Zmenší tím počet knih při jejich stěhování, čímž jej usnadní a sníží náklady. Počet výpůjček není omezen.

           

V termínech může ještě dojít k malým změnám v souvislosti s postupem prací.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena