Je váš zrak připraven na sluníčko? Jak se vyvarovat poškození zraku?

30. 4. 2023

Dopady UV záření na člověka mohou být velice závažné. Proto bychom se před ním měli chránit. Důležitá je nejen ochrana kůže, ale také zraku. Ideální ochrannou pomůckou jsou sluneční brýle. Krásné moderní sluneční brýle, které přesně vystihují vaši osobnost, si můžete dopřát i v případě, že máte dioptrie.

Oko je chráněno před slunečním zářením tak, že stáhne zorničky, což je přirozený reflex. Stejně tak nás od slunce chrání naše obočí a víčka. Dnes už tyto přirozené jevy ale nestačí. Pokud si zrak nebudete chránit ještě brýlemi, tak se vystavujete riziku zánětu oční rohovky, spojivky, postupně šedému zákalu a také změnám na sítnici. Poškození očí sluncem je nevratné. Ochrana očí spočívá především v nošení slunečních brýlí, ale důležitá je i pokrývka hlavy, jako je kšiltovka či klobouk.

Kvalita na prvním místě

U slunečních brýlí je kvalita skel zásadní. Brýle vždy kupujte v optice, kde budete mít jistotu, že mají zaručen UV filtr. Navíc vám zde specialisté poradí s výběrem vhodného tvaru, ale i se správným zabarvením, které je na stupnici od 0 do 4. Nezapomeňte také na ochranu očí u dětí.  Dětské oči mají širší zornici a tím mohou UV paprsky lépe prostupovat a zrak rychleji poškodit.

Samozabarvovací brýlové čočky

Na ochranu očí je potřeba myslet i v případě, že máte dioptrické brýle. Vyzkoušet můžete například samozabarvovací neboli fotochromatické brýlové čočky, které se působením UV záření zabarví. UV záření, které dopadá na brýlovou čočku změní strukturu materiálu a díky tomu se vám brýle zabarví podle síly záření. Venku na slunci jsou brýle srovnatelné s klasickými slunečními brýlemi a poskytují také stejnou ochranu, naopak v místnosti jsou čiré jako klasické dioptrické brýle.

Dioptrické sluneční brýle

Nosíte dioptrické brýle, ale toužíte po klasických slunečních brýlích? Ideální volbou pro vás jsou dioptrické sluneční brýle. Nenechte se limitovat a užívejte si slunečné dny naplno. V POP OPTIK vám dokážeme zhotovit dioptrické sluneční brýle dle vašeho výběru. Rozdíl nepoznáte a už se nebudete muset rozhodovat, jestli sáhnout po klasických nebo slunečních brýlích. Je na vás, zda si vyberete klasické sluneční obruby, sportovní nebo designové, všechny vám upravíme dle vašich potřeb.

V POP OPTIK vám u všech brýlí garantujeme 100 % UV ochranu zraku. Jako specialisté na brýlová skla ZEISS si vždy zakládáme na kvalitě a jasném vidění bez kompromisů. Připravte se na slunečné dny včas a využijte akce 1+1 na kompletní brýle. Pořiďte si v POP OPTIK jedny brýle a druhé dostanete zdarma. Jedny můžete využít v práci a druhé na dovolené. S POP OPTIK můžete ušetřit i na sklech. Právě probíhá akce 40 % na veškerá brýlová skla. Tuto slevu lze navíc využít i na výměnu skel bez nutnosti nákupu nových obrouček. Pokud se vašich stále hezkých obrub nechcete vzdát, ale skla už by potřebovala vyměnit, nyní je ideální čas.

Navštivte naši optiku, kde vám rádi pomůžeme s výběrem brýlí přesně podle vašich potřeb. Těšíme se na vás v říčanské optice POP OPTIK (17. listopadu 1188/5). Svůj termín a čas si můžete také rezervovat online na www.popoptik.cz

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena