Klub šachistů Říčany

30. 12. 2017

2 bronzové na Mistrovství Čech, Mistrovství ČR juniorek, polofinále juniorů

2 bronzové na Mistrovství Čech

Na konci října se v Harrachově v hotelu Fit&Fun hrálo Mistrovství Čech v kategoriích 12-16 let. V listopadu je na stejném místě vystřídali jejich mladší kamarádi. Kategorie do 10 let se hrála v termínu 15. až 19.11. a Říčany byly vidět ! Jáchym Němec bojoval o nejvyšší možné umístění, ale remíza v posledním kole ho odsoudila na bronzovou medaili, což je krásný výsledek a věřím, že se mu podaří navázat na tento úspěch i na M ČR, které se bude hrát v Koutech v březnu 2018. Na M ČR nepostoupil ale jen Jáchym, ale skvělý výsledek zaznamenal i další zástupce našeho klubu, Tobias Pressler. Tobias  měl skvělý start a dokonce chvilku turnaj vedl, ale nepovedené dvojkolo mu překazilo souboj o medaile, ovšem postup na MČR si utéct nenechal a skončil na 7.místě, také velká gratulace.

Dalším zástupcem byl Honza Síleš, který bude moc hrát tuto kategorii ještě za rok. Honzík nezačal dobře, ale v průběhu turnaje se vyšvihl a skončil na 14.místě, které bylo kousek od postupu, ale horší pomocné hodnocení mu dává motivaci na příští rok více pracovat a zkusit zabojovat o třetí kov v řade (2016 Šmolík stříbro).

V dívčí kategorii jsme zaznamenali další skvělý úspěch! Verča Myšková obsadila třetí místo a zaznamenala svůj nejlepší výsledek. Verunka podávala střídavé výsledky, uměla zabrat, dokonce porazila Emmu Dobsu, které dokázala vyhrát MČR ve své kategorii, ale také dokázala zahrát zbytečně rychle a tak se občas něco nepovedlo. Verunka mohla svou kategorii i vyhrát, ale také mohla skončit třeba pátá. Gratulujeme a doufáme, že tento úspěch Verunku popožene dále. Vítězem dívčí kategorii se stala Adéla Janoušková z ŠK Líně a chlapce vyhrál David Bárta z Českých Budějovic.

Mladší kategorie do 8 let startovala v Harrachově s dvoudenním zpožděním. Na rozdíl od U 10, kde postup si hráči musí vybojovat, tak v U 8 je start povolen všem přihlášeným. V 51 poli  nás reprezentoval Mikuláš Něměc a obsadil 25.místo.

 

Mistrovství ČR juniorek, polofinále juniorů

V neděli 12.listopadu bylo zahájeno v krušnohorské obci Kovářská také Mistrovství ČR juniorek kat. D18 a D20 a Polofinále MČR juniorů H18 a H20. Na startu se sešlo 27 juniorek a 66 juniorů. Mezi startujícími jsme měli 3 želízka v ohni. Nejlépe skončila Julie Vilímová na 12. místě. Tereza Novotná na 22. a Hanka Bartošová na 23. místě.

Junioři musí nejdříve projít polofinálem, aby se dostali do velmi úzkého 12-ti členného finále M ČR. Do polofinále se museli naši hráči probojovat z Krajského přeboru. Nejvíce nadějí jsme vkládali do Martina Vystrčila. Skončil těsně u brány postupu, když obsadil 14. místo. Marek Otruba skončil 42. a Martin Novotný 57.

Všechny naše jmenované naděje můžete vidět v Říčanech na dvoukole Extraligy mládeže v sobotu 20.1. V Říčanech přivítáme družstvo Liberce a Oázy Praha.

Jaroslav Říha

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena