Komunitní centrum informuje

29. 3. 2024

Pan Jiří Švarc působí pod taktovkou Komunitního centra Říčany jako osobní asistent v sociálních službách již patnáct let. Jak říká, tak ani po patnácti letech svého rozhodnutí nelituje. Co mu nejvíce pomáhá a z čeho čerpá energii pro náročnou práci v péči o seniory a zdravotně postižené? „Pomáhá mi pocit, že mohu být prospěšný a nápomocný. Pomáhá mi moje víra a vztah k Bohu, také dobrý kolektiv spolupracovnic. Energii čerpám i ze svých koníčků a zálib. Jako radioamatér navazuji kontakty s kolegy na jiných kontinentech nebo neobydlených ostrovech, také třeba pomocí odrazu signálu od stop, které v ionosféře zanechají hořící meteority.“

Je fajn mít v převážně ženském kolektivu i zdravý mužský úsudek. K sociálnímu pracovníkovi patří trpělivost, empatie, porozumění, smysl pro humor, ale i ráznost a důslednost, organizační schopnosti, a tím vším pan Jiří disponuje. Za celý kolektiv Komunitního centra Říčany mu touto cestou děkujeme, že je pořád s námi a přejeme mu pevné zdraví a přetrvávající dobrý pocit z práce, která opravdu není pro každého a rozhodně není snadná.

Snadné není ani získávání finančních prostředků pro naši práci v terénu. Ročně najezdíme za klienty bezmála sto tisíc kilometrů. Jsme rádi za každou pomoc. V roce 2024 nás finančně podporuje Středočeský kraj, Nadace EP Corporate Group, Nadace ČEZ a také Nadace Komerční banky – Jistota. Děkujeme za důvěru.

Klidné jarní dny za celý tým přeje

Pavlína Šantorová Filková, ředitelka společnosti.

Pokud se chcete stát patronem Komunitního centra Říčany a podpořit nás v naší práci, ozvěte se nám. Veškeré informace o naší organizaci, podrobné kontakty i návod, jak nás podpořit, naleznete na internetových stránkách www.kcricany.cz.

E-mail: info@kcricany.cz, tel. 774 780 141

Osobní asistence: Bc. Kamila Šourková, tel. 604 522 625.

Program pro rodiny: Lucie Sochůrková, DiS., tel. 737 536 205.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena