Krizová pomoc v Modrých dveřích v Kostelci

24. 2. 2014

Co je to krizová intervence a komu je určena?

 

Stává se vám čas od času, že se necítíte psychicky dobře a máte pocit, že vám všechno přerůstá přes hlavu? Nebo máte strach o někoho z vašich blízkých, protože se chová zvláštně? Dozvěděli jste se závažnou informaci o vašem zdraví či o zdraví někoho blízkého?  I u vás či u vašich blízkých se může objevit krizová situace. V těchto případech jistě uvítáte konkrétní pomoc odborníka, ale jak jej najít a koho vlastně hledat?

Modré dveře nabízejí službu krizové intervence, tedy akutní psychickou pomoc lidem, kteří se dostali do nepříznivé životní situace. Jsme otevřeni lidem v nejrůznější zdravotní kondici (s výjimkou akutně intoxikovaných a agresivních klientů) -  v šoku z nové zprávy, v psychické krizi, ve fázi rozhodování aj… Jedná se o konzultaci s odborníkem, který vám pomůže při hledání řešení a poradí ohledně dalších služeb, které klient může využít (návazné sociální a zdravotnické služby, psychoterapie, sociální dávky, psychiatrie atd.).

Pomáháme např. se stavy, kdy zasáhla živelná pohroma nebo kdy se člověk dostal do náročné životní situace: např. ztráta zaměstnání, domácí konflikty, rozpad partnerství či rodiny, vážné onemocnění vlastní nebo blízkého člověka, úmrtí v rodině, zážitek potratu, traumatu apod. To může spustit stresovou reakci, jejíž zvládnutí vyžaduje odbornou pomoc.

Dále tato služba určena těm, u nichž vlivem více faktorů propukají psychické potíže. Mezi ně patří například deprese a úzkostné poruchy včetně strachu z lidí, záchvatů paniky a nutkavých poruch. Mohou se přijít poradit i ti, u nichž je podezření na rozvoj vážnějších duševních poruch (např. schizofrenie) a jejich příbuzní.  V neposlední řadě poskytujeme akutní pomoc lidem, kteří již duševní poruchou trpí a došlo k jejímu zhoršení a je třeba neprodleně zasáhnout.

 

Kontaktovat nás můžete osobně bez objednání v pracovní dny 8:00 - 16:30 (Terapeutické centrum Modré dveře, náměstí Smiřických 39, Kostelec nad Černými lesy) nebo na telefonu 725 830 830.

 

Služba je anonymní, bez omezení věku a zcela zdarma.

 

 

 

PhDr. Andrea Hlubučková

Psycholog

Terapeutické centrum Modré dveře

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena