Malování na hradě

30. 9. 2013

 

ZUŠ Říčany je partnerem města Říčany v projektu ,,Úprava okolí hradu“. V rámci projektu se naše jednotlivá oddělení budou podílet na plnění partnerských závazků na tomto projektu.

Jako první vlašťovka se v nově vzniklém prostoru představí naše výtvarné oddělení. Naši žáci v VO pod vedením paní učitelky Hany Šebestíkové vezmou stojany, barvy, štětce, a během září (bude záležet na počasí) budou ze všech stran okupovat říčanský hrad. Vzniklé obrázky bude časem určitě možné v krytém prostoru stodoly vystavit, pokud zde budou instalovány závěsné lišty. Jako partneři jsme měli možnost si objekt ještě před otevřením prohlédnout. Až dojde k doladění některých detailů, na které jsme upozorňovali, bude to určitě jeden z reprezentativních prostorů města, kde bude možnost pořádat různé menší kulturní akce.

Naším cílem je prostor co nejvíce využívat, plánujeme zde např. vystoupení dětí ze souboru Mikeš, letní koncerty, koncerty hostujících souborů či výtvarné výstavy. Myslím, že je to další krok ke zlepšení kulturního zázemí v Říčanech.

 

Iveta Sinkulová

ředitelka ZUŠ Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena