Městská policie Říčany

29. 3. 2018

Městská policie radí a informuje

Z knihy událostí

 

16. února, 01.05

Během hlídkové činnosti si strážníci všímají na vlakové zastávce v prostoru nástupiště ženy, která se chová zmateně a následně se pohybuje v prostoru kolejiště. Strážníci ženu kontaktují a během komunikace zjišťují, že žena se nachází ve zhoršeném psychickém stavu. Při zjišťování dalších skutečností, vedoucích k objasnění špatného psychického stavu ženy, tato odmítá spolupracovat a stěžuje si pouze na ztrátu peněženky a osobních dokladů. Má strach z jejich zneužití jinou osobou. Také opakovaně uvádí, že měla špatný den a že potřebuje pomoci. Dále žádá o kontakt s příslušníky Policie ČR. Toto jí je umožněno a na místo je přivolána hlídka Policie ČR, která si ženu převzala a převezla ji k dalším opatřením na Polici ČR.

 

26. února, 19.30

Na základě telefonického oznámení strážníci řeší drobnou krádež zboží v obchodním řetězci v ulici Černokostelecká. Zde muž bez zaplacení odcizil lahev alkoholu v hodnotě sto čtyřicet korun. Muž u sebe nemá žádný doklad prokazující totožnost a nedaří se jej ztotožnit ani podle nadiktovaných údajů. Strážníci tak přistupují k jeho předvedení na Policii ČR. Zde po nějaké době muž uvádí své pravé údaje. Je zjištěno, že ke svému jednání měl důvod, jelikož se nachází v databázi osob hledaných Policií ČR. Strážníci mužovo jednání, spočívající v krádeži zboží, dořešili uložením pokuty a muže následně předali Policii ČR k provedení dalších úkonů a opatření. 

 

2. března, 15.30

Policie ČR žádá o součinnost při prověření oznámení o poškození zastávky hromadné autobusové dopravy v ulici Černokostelecká. Na místě strážníci zjišťují poškození skleněných výplní zastávky, kdy předběžné vyčíslení škody majitelem přesahuje částku pěti tisíc korun. Zjištěné informace strážníci předávají zpět Policii ČR, jelikož se jedná o důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Strážníci, prostřednictvím technické správy města, zajišťují alespoň následný úklid prostoru zastávky od střepů skla z rozbitých výplní.

 

10. března, 15.15

Strážníky je přijato telefonické oznámení ve věci nálezu neznámého kabelu na zahradě rodinného domu v ulici Politických vězňů. Při prověřování oznámení je zjištěno, že oznamovateli není známo, kdy byl kabel na jeho zahradu umístěn. Koncovka spojených prodlužovaček odhaluje, že kabel vede od domu oznamovatele podél plotu přes celou délku pozemku na pozemek ve spoluvlastnictví souseda. Dále je zjištěno, že kabel je připojen ke zdroji elektrické energie oznamovatele. Šetřením strážníků jsou zjištěny i další skutečnosti, jako zvýšená spotřeba elektrické energie oproti předchozím obdobím. Celá věc je pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu předána Policii ČR.

 

11. března, 16.28

Recepční hotelu v ulici Černokostelecká se telefonicky obrací s žádostí o pomoc na strážníky. Sděluje, že dvě osoby cizí státní příslušnosti mluví o další osobě, která se nachází nedaleko hotelu v zahradním domku a je ohrožena na životě. Strážníci se dostavují k místu události, kde v ulici Za Větrníkem nacházejí v opuštěném zahradním domku muže ležícího na posteli a v jeho okolí se nachází větší množství krve. Dále je zjištěno, že muž se v tomto stavu nachází již třetí den a zvrací krev. Na místo je okamžitě přivolána zdravotnická záchranná služba k odbornému posouzení zdravotního stavu muže. Muž není schopen vstát z postele, na místo musí být přivolány i hlídky Policie ČR z důvodu přenesení muže do vozu zdravotnické záchranné služby, které byl muž následně předán do péče.

Jindřich Joch

zástupce vedoucího Městské policie Říčany

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena