Moje firma je tím správným partnerem při řešení problematiky daní a účetnictví

28. 4. 2017

Rozhovor místostarostky Hany Špačkové s Ing. Věrou Tauberovou, majitelkou firmy RADIUS Říčany s.r.o., generálním partnerem 6. reprezentačního plesu města Říčany

V sobotu 25. 2. 2017 se konal již šestý ročník reprezentačního plesu města Říčany, jehož generálním partnerem a sponzorem byla firma RADIUS Říčany s.r.o. Protože tato společnost finančně velmi významně přispěla k úspěšnému průběhu celé akce, pozvala místostarostka města Říčany Hana Špačková majitelku a ředitelku firmy RADIUS Říčany s.r.o. Ing. Věru Tauberovu na osobní rozhovor, ve kterém se zajímala nejen o její hodnocení proběhlé akce, ale i o její plány do budoucna.

Vaše firma RADIUS Říčany s.r.o. se letos stala již podruhé generálním partnerem plesu města Říčany. Můžete jmenovat hlavní důvod, proč jste se k partnerství rozhodla opakovaně?

Na vaši otázku odpovím tak trochu zeširoka. Zhruba před rokem jste se mne na tomto místě také zeptala na důvod mé účasti v takovémto projektu. Má odpověd tehdy zněla, zjednodušeně řečeno, že chci prezentovat a zviditelnit svou firmu, aby každý místní podnikatel věděl, že RADIUS Říčany s.r.o je firma, která je tím správným partnerem při řešení problematiky daní a účetnictví. To platí i nadále, na tomto cíli musím pracovat stále a každodenně. A partnerství u takovéto významné místní společenské akce je dle mého soudu velmi dobrou základnou pro posílení dobrého obchodního jména. Letos jsem ale vedle široké veřejnosti cílila ješte na jednu skupinu, a to na naše zaměstnance.

Můžete to nějak blíže vysvětlit?

Ano, je to prosté. Velmi silně si uvedomuji, že pokud chci firmu někam posunout, a to já opravdu chci, nemůžu to v žádném případě zvládnout sama. Zastávám názor, že dlouhodobě potřebuji mít oporu ve svých zaměstnancích, a ti mi budou opravdovou oporou jen tehdy, pokud oni sami budou v práci spokojení a také budou hrdí na to, že pracují právě v RADIUSU a právě se mnou. Proto jsem letos na ples pozvala všechny naše zaměstnance i s jejich partnery. Mým cílem bylo, aby se dobře pobavili, aby se sešli i mimo prostory našich kanceláří, a aby i oni sami mohli prožít ten báječný pocit, že jsou to právě oni, kdo svou každodenní prací přispěli k tomu, že RADIUS mohl finančně podpořit takovouto velkou akci.

To je hodně zajímavá myšlenka. Máte zpětnou vazbu? A jakou?

Mám, a nejen od zaměstnanců. Všechny reakce byly velmi pozitivní, a to nejen na naši samotnou účast na akci, ale také i na způsob a formu, jakou jsme prezentovali drobné dárečky pro účastníky plesu. Velmi se líbilo, že to bylo odlehčenou a humornou formou, za což bych chtěla poděkovat i výborným moderátorům večera.

Ach ano, vloni to byly baterky s textem „S námi si posvítíte na vše, na cestu domů i na Vaše daně“. A letos malé ručníky s textem „S naším ručníkem si můžete otřít svá čela, až se Vám orosí z toho, jaké daně zase budete platit“. To bylo vtipné.

Výběru dárečků i průvodního textu jsme věnovali docela velkou pozornost. Pochopitelně jsme chtěli zaujmout a upozornit na náš předmět podnikání, ale současně jsme chtěli lidi pobavit a ukázat jim, že ani lehký humor nám není cizí. A to se povedlo.

A jaké jsou Vaše plány pro rok 2017? Vloni jste na tomto místě hovořila o stěhování kanceláří do nových prostor i náboru nových zaměstnanců.

Stěhování máme úspešně za sebou a mohu s hrdostí konstatovat, že nové kanceláře si pochvalují jak naši zákazníci, tak i zaměstnanci. Bezproblémové parkování a odpovídající soukromí pro jednání, bezpečné uložení dat i dokladů - to jsou nejčasteji oceňovaná pozitiva ze strany našich zákazníků.

A naši zaměstnanci si pochvalují moderní a příjemné pracovní prostředí s odpovídajícím zázemím. A jaké jsou mé plány pro rok 2017? Zjednodušeně řečeno, udržet nastavenou výšku pomyslné laťky a nepolevit. A co si pod tím představit konkrétně? Podle mého soudu je to kruh, ve kterém se spojuje neustálé vzdělávání, kvalita práce, spokojený zákazník, který doporučí dalšího zákazníka, a vše uzavírá spokojený a odborně dobře připravený zaměstnanec.

Pokud se to takto vysloví, zní to jasně a logicky a vlastně jednoduše. Ale skrývá se za tím každodenní a nikdy nekončící práce, ve které opravdu nacházím velké uspokojení. Možná se někomu bude zdát, že tyto mé plány jsou tak nějak obyčejné a nezajímavé. Já ale rok 2017 vnímám jako rok konsolidace a usazení po velkých změnách, které firma prožila.

Reprezentační ples jako velká kulturní akce byl připravován a organizován radnicí. Jak byste zhodnotila vaši spolupráci s lidmi z přípravného týmu?

Po zkušenostech z loňska jsem se opravdu velmi těšila na společnou práci. Všichni, se kterými jsem vstoupila do jednání, byli vstřícní, ochotní, pozitivní, nic pro ně nebylo neřešitelným problémem. Protože mám na tomto místě příležitost, tak bych chtěla za skvelou spolupráci poděkovat vám osobně, paní místostarostko, a pak také Jitce Bahenské z odboru školství a kultury. Děkuji. Jako běžný návštěvník jsem se na plese města opravdu skvěle bavila, jako partner a sponzor jsem dostala prostor pro prezentaci své firmy.

My děkujeme, takovéto kladné hodnocení je pro nás určitě velkou motivací do další práce. Jako místostarostka města jsem velmi potěšena, že vaše firma RADIUS Říčany s.r.o. se letos stala již podruhé generálním partnerem plesu města Říčany. Vnímáme to jako projev ocenění naší práce.

I já jsem potešena, a upřímně za spolupráci děkuji.

Rozhovor zaznamenala Hana Špačková,

místostarostka města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena