Mraveniště, Centrum volného času Říčany

31. 8. 2018

Co nového od září v Mraveništi?

Prázdniny bohužel zase tak rychle utekly, co naplat. Avšak volné chvilky v průběhu školního roku je možné trávit v našem volnočasovém centru opět. Zveme všechny zájemce do našich kroužků.

 

Nový školní rok zahájíme v pondělí 17. 9. 2018. Můžete se těšit na spoustu oblíbených aktivit pro školáky i předškoláky, jako je keramika, výtvarné techniky, rozličné hudební kroužky, Roboti, Arduino, Malý logik, tréninky MTB a Trialu a další. I letos máme novinky, v mateřském centru otvíráme znakování s miminky, seminář o nízkosacharidové stravě Low Carb, nebo třeba kurz první pomoci od batolat po školáky. Pro 5. a 9. třídy chystáme přípravný kroužek k přijímacím zkouškám na gymnázium.

 

V Mateřském centru můžete hlásit své děti již nyní do oblíbené přípravky před vstupem do mateřské školy -  Mravenčí školičky, a to každé pondělí a čtvrtek od 8:30 do 12:00. Jedná se o zábavný a vzdělávací program pro děti od 2,5 do 5 let bez přítomnosti rodičů. Nabízíme individuální přístup v malé skupince max. 12 dětí, o které se budou starat dvě lektorky.

 

V klubu MTB &TRIAL Mraveniště pokračujeme v pravidelných trénincích v Tehově každé pondělí a středu, sraz v 17:30 v parku Tehov (na překážkách u cyklostezky za hasičskou loukou (u čističky). Vítáni jsou všichni – začátečníci i pokročilí i rodiče. Přivítáme každého, kdo se nebojí překonávat sám sebe. Naši instruktoři jsou profesionální jezdci, mistři republiky, rekordmani ve skocích, vítězové pohárů, kteří chtějí předávat své zkušenosti nastávající generaci. Náš sport má v regionu velkou tradici a ve světě se mu daří, proto doufáme, že i přes svou náročnost naláká mnoho mladých kluků, holek, ale i tátů či maminek, aby začali jezdit. Více na www.mtbtrial.cz

Podrobnosti naleznete na webu Mraveniště: www.mraveniste.info . Na kroužky a do MC (mimo MTB a Trial) je potřeba se hlásit přes rezervační systém Mraveniště: www.mraveniste.webooker.eu .

Přejeme všem dětem, lektorům i rodičům krásný, přínosný a pohodový školní rok 2018/2019 s Mraveništěm.

 

Hana Špačková,

Nina Šafránek Vaněčková (nová koordinátorka Mateřského centra);

Hana Špačková,

koordinátorka Mraveniště a 

Vlastislav Kabeláč Čiháček, vedoucí klubu MTB &TRIAL Mraveniště

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena