MŠ Landie

29. 3. 2018

Zimní radovánky v MŠ Landie

I přesto, že letošní zima nebyla dlouhá, stačily děti z naší školky využít krátkou sněhovou nadílku. Jezdily na lopatách na svazích u školky, což ocenily i naše nejmenší dětičky. Postavily hned několik sněhuláků. Větší děti uspořádaly výpravu s tátou tučňáka císařského až na dalekou Antarktidu, kde objevovaly život tučňáků a kouzlo ledu a sněhu. Menší děti vyráběly sněhuláky a tučňáky z papíru a vaty. Dozvěděly se také, jak se starat v zimě o zvířátka, a vyrobily jim krmítka.

Nejstarší děti velmi úspěšně prošly kurzem lyžování ve školičce Veselého lyžování na Šibeničním vrchu u Mnichovic a naučily lyžovat i kocoura Mikeše.

Od zimních radovánek jsme přešli k masopustnímu veselí, které vyvrcholilo průvodem maškar, a poté následoval čas pohádek.  Děti pomohly vlkovi, který vypadl z knížky, vrátit se zpět do pohádky

O Červené Karkulce, podívaly se do Perníkové chaloupky, hledaly v lese ztracenou Sněhurku, s nástroji zpívaly u liščí nory Budulínkovi… Připravily i vlastní představení pohádky O Máše a třech medvědech. V rámci projektu „Celé Česko čte dětem“ zavítaly do naší školky i maminky, které dětem pohádku přečetly. Předškoláci a starší děti také navštívili ZŠ Magic Hill a ZŠ u Říčanského lesa, kde jim žáci z první a třetí třídy ukázali, co vše se tam dá zažít. Společně plnili úkoly a četli si pohádky.

Zimní čas byl pohádkový a veselý, ale přeci jen se už všichni těšíme na jaro, na sluníčko a teplo, které s sebou přinese spoustu nových zážitků.

Tým MŠ Landie

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena