Orientační běh

3. 6. 2013

Sezona orientačních běžců je již v plném proudu. Máme za sebou již 4 závody pražského žebříčku, kde se říčanské děti rozhodně neztratily – přivezli jsme 4 první, 4 druhá a 4 třetí místa.

Průběžně první je Maruška Vyhnálková v D12, na stříbrné příčce ve čtrnáctkách jsou Eliška Sieglová a Filip Thein a třetí je Hanka Šránková. Ještě nás čekají tři závody. Máme mezi sebou i 5 krajských přeborníků – Laura DeHeij a Jára Šrámek na krátké trati, Maruška Vyhnálková, Eliška Sieglová a Vilda Rožek ve sprintu. Krajský přebor v třetí, královské disciplíně orientačního běhu – na klasické trati – nás čeká až po uzávěrce tohoto vydání.

Největší hvězdou ŕíčanského orienťáku je Barča Vyhnálková, která byla na základě vynikajících výsledků loňského roku přijata do dorosteneckého reprezentačního výběru České republiky. Na prvních celostátních závodech 11.–12. května v Kramolíně u Třebíče obsadila krásné 5. místo na klasice a ještě lepší 3. místo na krátké trati. To je slibný výsledek před blížícím se mistrovstvím republiky v této disciplíně. Pro Báru nejdůležitější bude ale až září – přebor republiky na klasické trati s přímým postupem na mistrovství Evropy v Portugalsku. Báře fandí celý oddíl a těšíme se, že si mezi naše říčanské trofeje zařadíme i (přinejmenším) pohlednici z Portugalska.

 

Středeční odpoledne od května do června jsou vyhrazena Pražskému poháru žactva, což je série šesti orientačních závodů pro děti v pražských lesích a lesoparcích. Jde o velice prestižní klání, kterého se účastní na 300 dětí ze zhruba 20 oddílů orientačního běhu v Praze a okolí. Naším cílem je pochopitelně vyhrát, i když to je rok od roku těžší. Loni jsme skončili druzí za oddílem z pražské Kotlářky, velmi silná je každoročně Kamenice, Tretra Praha a USK. Doufejme, že se v příštím Kurýru budeme moci pochlubit fotografií s vítěznou trofejí.

 

Orientačnímu běhu se v Říčanech věnuje asi 50 dětí ve věku od 7 do 15 let, stará se o ně 10 dospělých. Více o činnosti oddílu na www.sportovniops.cz/ob.

 

 

 

Loňský Pražský pohár žactva byl pro nás úspěšný. Jak se bude dařit letos?

Foto: Archiv OB Říčany

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena