Potíže s projektem rekonstrukce MŠ u Slunečních hodin překonány, stavba od srpna běží

16. 8. 2013

Rekonstrukce Mateřské školy u Slunečních hodin nabrala skluz jednoho měsíce. Poté, co realizační firma na začátku července nastoupila, vyšlo najevo, že se stavba samotná liší od původního projektu. Od pondělí 5. srpna se stavba naplno rozjela.

„Šlo o skladby některých konstrukcí, kde byl použit oproti projektu zcela jiný materiál,“ vysvětluje architektka města a vedoucí oddělení investic Alice Štěpánková.

„Na začátek se musím omluvit, bylo to velmi nemilé překvapení. Projekt musel být rychle přepracován včetně posudků statiků, změnil se způsob zateplení budovy a doplněny musely být i nové položky v rozpočtu,“ popisuje situaci starosta Vladimír Kořen a doplňuje jej architektka Alice Štěpánková: „Všechno bylo připraveno v maximální rychlosti, Rada odsouhlasila jednací řízení, které upravilo smlouvu s dodavatelem, byla jsem na místě stavby a stavět se už konečně začalo.“

Změnou stavby došlo k navýšení rozpočtu o 1,8 milionu korun. K posunu dochází i u harmonogramu pavilonu A a B, vnitřní části školky budou k převzetí do poloviny září. Interiéru školky se dotkne výměna oken, zevnitř se bude do střešní konstrukce foukat izolace a měnit se bude elektroinstalace. Vnější části, které zahrnují zateplení a novou fasádu, se budou stavět v podzimních měsících.

Samostatnou položkou je pavilon C, kde dojde k mnohem radikálnějšímu řešení. Původní střecha se bude muset odstranit celá, na její místo budou umístěny panely a poté se bude stavět další patro. Termín provozu od nového roku by v nástavbě pro takřka padesát dětí neměl být ohrožen. Stěhovat se bude muset kuchyně.

„Pro děti, jejichž rodiče projeví zájem, budou připraveny od 2. září náhradní prostory v Základní škole U Říčanského lesa, pan ředitel Kohout uvolnil celé křídlo. Děti budou mít vyhrazeno zázemí současné školní družiny, která se dočasně přesune do kmenových tříd. Jsou zde skvělé podmínky pro zajištění stravování, do dočasné školky se rodiče dostanou vlastním vchodem, zajištěn bude i odpolední spánek, hračky, vše tak, jak jsou děti zvyklé. Snažíme se, aby byl pro děti pobyt ve škole maximálně pohodlný,“ říká místostarostka Hana Špačková a dodává: „Určitě se to podaří zvládnout a pro děti to může být i zpestření. Očekáváme, že doba pobytu nepřesáhne tři týdny.“

Ve škole U Říčanského lesa bude kompletní vybavení včetně hraček. Děti budou mít zajištěn veškerý komfort.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena