První úspěchy sportovní gymnastiky v Říčanech

3. 6. 2013

V novém pololetí náš trenérský tým posílila paní Lucie Cirkvová, která mnoho let působila jako trenérka v Praze. Společně s Kateřinou Mášovou se zúčastnila školení a zkoušek rozhodčích a obě se staly kvalifikovanými rozhodčími ČGF.

Daří se nám postupně plnit stanovené cíle ohledně modernizace vybavení tělocvičny. Největší investicí je pořízení víceúčelového přeskokového stolu, dále máme novou kladinu a vozík na žíněnky.

V posledním našem článku jsme se zmiňovaly o připravovaném rozdělení gymnastické přípravky. Holčičky, které byly zařazeny do závodního družstva, trénují 2x týdně, ostatní pokračují v osvojování si základů gymnastiky.

V neděli 5. května jsme vyrazily na první závody v Kolíně, kde soutěžila 4členná družstva dívek roč. nar. 2006 a mladší. Naše družstvo ve složení K. Jílková, V. Kotašková, A. Vašutová a A. Bernardová se především jelo seznámit se závodním prostředím a sbírat nové zkušenosti. Závodilo se v trojboji – lavička, prostná a šplh. Díky pěkným výkonům se družstvo nakonec umístilo na krásném 7. místě ze 13 a výsledek nás mile překvapil.

O týden později 12. května proběhly závody jednotlivkyň v Doksech, které se týkaly jen našich nejmladších roč. nar. 2007. V dvojboji na lavičce a prostných si zazávodily A. Bernardová, L. Gaždová a B. Jechová. Celkem závodilo 17 dívek, Lucka s Barčou na svých prvních závodech obsadily 11. a 12. místo a Adélka obsadila 3. místo a získala svou první medaili. Na prostných měla vůbec nejvyšší známku ze všech závodnic.

Adélka Bernardová: 3. místo v Doksech

 

Děkujeme rodičům za podporu a těšíme se na další společné úspěchy.

 

BB a JJ

www.gymnastika-ricany.cz

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena