Report starosty města

29. 3. 2024

Jaro je tu a naše náměstí pomalu ožívá. Sobotní farmářské trhy jsou zpět, Koloběh žije, kavárny vytahují slunečníky a Kouzelná zahrada začíná lákat k posezení. Odtud město plánuje postavit dřevěné molo podél břehu Mlýnského rybníka. Vyčištěna od staré navážky bude také zahrada pod poštou, kterou jsme nedávno koupili. Chceme ji zpřístupnit a zvažujeme zřízení klubu pro mladé. Brzy vybereme architekty, kteří zpracují projekt revitalizace celého náměstí. Zadání vychází z vašich priorit - více zeleně, rovná dlažba, vodní prvek, parkování.

Záměr multifunkční rezidence Říčanský mlýn pod nádražím představili zástupci investora. Zastupitelé KM+USZ deklarovali, že musí být dodržen územní plán, který však předložený návrh plně nerespektuje. Dovedou si však představit diskusi o umožnění podzemních garáží pod všemi objekty. Komplikací mohou být i podzemní a dešťové vody a další technické záležitosti.

V rámci příprav výstavby lávky přes „Mlejňák“ byl rybník upuštěn a rybáři provedli výlov ryb. Z důvodu zvýšení bezpečnosti plánujeme vybudovat nový přechod a kus chodníku dole na Březské.

Nový chodník chystá společnost Zoeller v celém Kuříčku až dozadu k zastávce.

Další praktická propojka přiblíží části Pastelkov a Nový Pacov.

Krásné dubnové počasí vám přeje
Starosta David Michalička

Záměr multifunkční rezidence Říčanský mlýnZáměr multifunkční rezidence Říčanský mlýnNový přechod a kus chodníku dole na BřezskéNový chodník v KuříčkuPropojka přiblíží části Pastelkov a Nový PacovV rámci příprav výstavby lávky přes „Mlejňák“ byl rybník upuštěn

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena