Rozhovor s Richardem Pachmanem

28. 12. 2018

 

Malé stánky s ozdobami, cukrovím a dalšími tradičními skvosty byly součástí našeho kouzelného města v době vánoční.

Stejně tomu bylo i s adventními koncerty, mezi které se tradičně řadí i ten v podání Richarda Pachmana a Dity Hořínkové v KC LABUŤ.

Richarde, lidé vás znají jako zpěváka, skladatele, spisovatele, malíře, velice zaneprázdněného člověka. Máte vůbec vnímat  čas adventu?

RP: Samozřejmě že ano. Právě proto, že každoročně jezdíme s Ditou Hořínkovou do řady měst zvěstovat příchod adventu a Vánoc, si tuto dobu neskutečně užívám. Díky hudbě, písním, díky lidem v publiku.

Jaký byl pro vás tento rok?

RP: Mám pocit, že ta „osmnáctka“ byla pro řadu lidí
v mém okolí velmi náročným rokem. A protože se snažím dívat se na náročné zkušenosti jako na bohatství života, byl tento rok krásným a velmi bohatým. A byl pro můj profesní život unikátní v tom, že koncem roku vyšla audiokniha Nastydlá strašila i naše nové vánoční album, a tak v jednom dni vyšlo celkem 58 mých nových nahrávek. Jsem za to vděčný všem, se kterými jsem na obou projektech mohl spolupracovat. A není to zdaleka jen Dita Hořínková, Jan Přeučil, Eva Hrušková nebo spisovatelka Petra Vychytilová.

Na co se lidé v Říčanech mohou těšit v dalším roce?

RP: Mám Říčany upřímně rád, mám zde část rodiny a řadu přátel. Jistě něco s KC Labuť vymyslíme a kromě mých soukromých návštěv Říčan se zde jistě objevím i na některé veřejné akci. Třeba se díky ní okruh mých říčanských přátel ještě rozroste.  Přátelství, láska a setkávání jsou přece nádherným smyslem života.

Děkuji za váš čas a do roku 2019 jen to nejlepší.

 Iva Mračková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena