Rugby Club Mountfield Říčany

1. 12. 2017

MUŽI

V ragby o patnácti hráčích muži na podzim čtvrtí

V pohárové sezóně jsme měli několik cílů. Hlavním cílem byl postup do nadstavbové části. To jsme splnili a byli na 3. místě. Dokázali jsme vyhrát čtyři utkání ze šesti.  Výhry ve Vyškově (20:27) a na Tatře Smíchov (17:50) byly obzvláště cenné. Bohužel semifinále a utkání o 3. místo jsme prohráli. Hlavním důvodem bylo zranění pěti hráčů základní sestavy. Dalším cílem bylo zapojení co největšího počtu mladých hráčů přicházejících z naší juniorky do prvního nebo rozvojového týmu. Tým do 23 let skončil ve své soutěži na třetím místě.

 

ŽENY

Říčanská děvčata se SPATRIÍ ve finále

Ženský tým hrající v patnáctkové sezóně ve společenství “SPATRIE” postoupil do finále čtyřčlenné soutěže proti týmu Petrovic. V semifinále porazil výběr Spatrie výběr Tatrahrany 34:22.

 

CENTRUM MLÁDEŽE

Ze hřiště do tělocvičen

Tréninky centra mládeže se přesunují v zimním období do tělocvičen a na umělou trávu. Hráči se zaměří na ragbyové technické dovednosti, kompenzační cvičení, kontaktní průpravu, posilování a kondici.

Nejlepší hráči našeho centra mládeže v kategoriích do 16, 18 a 20 let tvoří základ reprezentačních výběrů a do konce roku absolvují utkání ve Francii, Itálii a doma s regionálním výběrem z Rumunska. 

V neděli 12.11 reprezentace do 16 let porazila v Brně v přátelském utkání Maďarsko 80:0.

 

MLÁDEŽ

Jedinečnost říčanské ragbyové mládeže

V podzimní části sezóny potvrdily všechny naše mládežnické kategorie (U14, U16 a U18) vysoký ragbyový standard. Kategorie do 14 let vyhrála všechny svá utkání s celkovým skóre +444, obdržela 19 bodů z toho 3 položení a dva kopy. Druhý nejlepší tým v soutěži Tatru Smíchov jsme porazili 53:0. Navíc v regionální soutěži Čech startoval B tým. Také tým do 18 let vyhrál svou podzimní soutěž bez prohry. V pěti utkáních položili 23 pětek a obdrželi jich 6. Tým do 16 let měl letos o něco vyrovnanější soupeře. Ve finále podzimu prohrál ve vyrovnaném utkání se Spartou Praha 10:20.

DĚTI

Podzimní turné dětí do italské Viadany

Tradiční podzimní turnaj kategorií U8, U10 a U12 nás tentokrát zavedl na krásný stadion italského prvoligového klubu Rugby Viadana. Přestože mladší kategorie sbíraly zejména zkušenosti, neboť pro řadu hráčů to byl první zahraniční turnaj, tak se obě umístily těsně pod pomyslnými stupni vítězů. Nejstarší kategorie U12 pak ve své kategorii zcela dominovala. Den před turnajem absolvovali naši svěřenci ve Viadaně trénink pod vedením bývalého argentinského reprezentanta Ulisese Gamboa, který byl zaměřen na techniku přihrávky.

 

U8: NOVÁČCI NEZKLAMALI

"Jsme rádi, že si to kluci užili. Páté místo v silné konkurenci je hezké, ale důležitější je, že většina z nich získala první zahraniční zkušenosti, které zúročí v dalších důležitých turnajích ...", uvedla Sandra Kazíková, trenérka kategorie U8.

 

U10: TĚSNĚ POD STUPNI VÍTĚZŮ

"Oceňuji výkon celého týmu a moc se mi líbilo jak hráči z mladšího ročníku přispěli k výbornému výsledku ...", poznamenal Jan Trnka, trenér kategorie U10.

 

U12: DOBŘE NAMAZANÝ STROJ ZVÍTĚZIL

"Kluci zúročili vše co jsme se jim snažili v jejich dosavadní kariéře naučit a beze zbytku splnili všechny pokyny. Jsem hrdý na to, jaký zde zanechali dojem ...", uvedl Ondřej Fořt, trenér kategorie U12.

Na závěr zhodnotil říčanskou účast ve Viadaně Marek Fořt, generální manažer Rugby Club Mountfield Říčany: "Celkově jsou turnaje v Itálii hodně náročné a všechny týmy musím pochválit za nasazení i výsledky. Všichni kluci dobře reprezentovali Říčany i české ragby jako takové. Všichni se už těšíme na další výjezd, tentokrát na tradiční velikonoční turnaj ve francouzském Grenoble."

Mediální komise RC Mountfield Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena