SENIORCENTRUM ŘÍČANY

31. 3. 2017

Kontakt (informace a přihlášky): Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): návštěvní den je třetí čtvrtek v měsíci, tj. 20. 4. 2017 od 10:30 do 12:00h.

V úvodu našeho příspěvku bychom vám rádi popřáli krásné jarní dny plné slunce a pohody. V březnu jsme zahájili pravidelné poznávací výlety po našich památkách a významných místech. Navštívili jsme skvost mezi našimi zámky a to státní zámek Hluboká nad Vltavou. V rámci naší prohlídky jsme mohli navštívit soukromé komnaty posledního člena rodu Schwarzenbergů knížete Adolfa a jeho manželky Hildy. Počasí bylo sice chladné, ale jinak celkem příjemné a tak jsme si mohli užít i prohlídku tamní Zoo, která je otevřená již od roku 1939. Těší nás, že na tento výlet s námi jeli i senioři z Mnichovic. A co připravujeme na měsíc duben? Kromě pravidelných akcí také výlet na hrad Zvíkov, který je nejvýznamnější raně gotický královský hrad v českých zemích.

 

Irena Moudrá,

předsedkyně správní rady

 

 

 

PROGRAM KLUBU SENIOR

Aktivity Klubu Senior zabezpečuje Seniorcentrum Říčany od června 2011 a jsou určeny všem seniorům a zdravotně postiženým občanům (není nezbytná registrace za člena Klubu). Stačí se jen přihlásit na konkrétní akci nebo se dostavit dle aktuálního programu. Seniorcentrum Říčany je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb.

Pravidelné akce:

Cvičení na židlích – každé úterý v DPS Senior od 15.30 do 16.30 hodin.

Zdravotní jógová cvičení – v DPS Senior každé úterý a čtvrtek 18.00 – 20.00 hodin.

Měření hladiny cukru a tuku v krvi – každý třetí čtvrtek v měsíci 8:30 – 9:30 hodin.

Akce:

  •  20. dubna, čtvrtek – Kavárnička

Místo: DPS Senior – jídelna. Začátek: 15:00 h. Příjemné posezení a popovídání při kávě nebo čaji. Vstup zdarma.

  •  22. dubna, sobota – Komentovaná prohlídka hradu Zvíkov. Jednodenní autobusový zájezd. Komentovaná prohlídka hradu Zvíkov a dalších památek v okolí. Místa odjezdu: 7:20h Psáry - Štědřík, 7:40h aut. zastávka K Žel. stanici, 7:45h aut. zastávka Rychta, 7:50h aut. zastávka Sukova, 7:55h aut. zastávka Masarykovo nám. Příspěvek účastníků: 480 Kč (zahrnuje dopravu, vstupné, pojištění, tištěný materiál). Termín přihlášení: 15. dubna.

Připravované akce:

  •  10. – 12. května – Rekondiční pobyt – Šumava

Místo: Šumava – Vimpersko. Třídenní rekondiční pobyt v nejkrásnější části naší země. Pobyt bude zaměřen na pohybové, vzdělávací a poznávací aktivity. Příspěvek účastníků: 1 000 Kč (obsahuje dopravu, ubytování včetně snídaně, vstupné, pojištění, tištěný materiál). Termín přihlášení a uhrazení zálohy: 20. dubna (při neuhrazení zálohy nebude k přihlášení brán zřetel).

Kontakt (informace a přihlášky):

Irena Moudrá, tel.: 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenskéhonám. 1850, Říčany.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena