SENIORCENTRUM ŘÍČANY

1. 9. 2017

Kontakt (informace a přihlášky): Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): návštěvní den je třetí čtvrtek v měsíci od 10:30 do 12:00h.

Léto budiž pochváleno! Krásné letní dny jsme prožili aktivně – stále probíhalo pravidelné měření hladiny cukru a cholesterolu, a navštívili jsme zámek v Louňovicích pod Blaníkem. Tam nás čekala také skvělá přednáška o včelách v místním Muzeu včelařství a procházka na jedno z našich památných míst – vrch Blaník. Počasí nám přálo, bylo slunečno a přitom ne horko, což jsme uvítali hlavně při „vysokohorské“ túře. A jako každý rok, ani letos jsme nemohli nenavštívit České Budějovice a výstavu Země Živitelka. Péče o seniory ale neobnáší jen tyto volnočasové aktivity, ale také jsme pro vás připravili další rozšíření služeb – pomoc při obsluze mobilního telefonu nebo počítače (notebooku). Chápeme, že současná technika je docela náročná, a tak nabízíme, že v případě nejasnosti v práci s těmito zařízeními přijedeme k vám a pomůžeme. Pro tuto službu jsme navázali spolupráci se studenty Střední průmyslové školy v Praze, obor informační technologie. A ještě nás čeká i kurz pro chytré telefony – více informací v rámečku.

 

Těšíme se na vás.

Irena Moudrá,

předsedkyně správní rady

 

PROGRAM KLUBU SENIOR

Aktivity Klubu Senior zabezpečuje Seniorcentrum Říčany od června 2011 a jsou určeny všem seniorům a zdravotně postiženým občanům (není nezbytná registrace za člena Klubu). Stačí se jen přihlásit na konkrétní akci nebo se dostavit dle aktuálního programu. Seniorcentrum Říčany je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb.

 

Pravidelné akce:

Cvičení na židlích a Zdravotní jógová cvičení – tyto pravidelné akce budou začínat v průběhu září a října každé úterý od 18 do 20 hodin.

 

Měření hladiny cukru a tuku v krvi – každý třetí čtvrtek v měsíci 8:30 – 9:30 hodin.

Kavárnička – každý třetí čtvrtek v měsíci od 15:00 hodin.

Akce:

9. září, sobota - Prohlídka hradu Choustník, Kozího hrádku a návštěva velbloudí farmy

Jednodenní autobusový zájezd. Prohlídka Choustníku, Kozího hrádku a velbloudí farmy v Chýnově. Příspěvek účastníků: 250,- Kč (obsahuje dopravu, pojištění, vstupné, tištěný materiál). Místo a čas odjezdu: 7:15h aut. zastávka K Žel. stanici, 7:20h aut. zastávka Rychta, 7:25h aut. zastávka Sukova, 7:30h aut. zastávka Masarykovo nám.

13. – 14. září - Jižní Morava – Višňová (Znojemsko)

Dvoudenní autobusový zájezd do oblasti Znojemska. Prohlídka kulturních a přírodních památek oblasti. Návštěva rodinného Adámkova vinařství v obci Višňová (vinařství i obec je známá z filmu Bobule). Příspěvek účastníků: 1640,- Kč (obsahuje dopravu, ubytování se snídaní, vstupné, pobyt ve sklípku včetně studené večeře a ochutnávky vín, pojištění, tištěný materiál). Místo a čas odjezdu: 8:00h aut. zastávka K Žel. stanici, 8:05h aut. zastávka Rychta, 8:10h aut. zastávka Sukova, 8:15h aut. zastávka Masarykovo nám.

16. září, sobota -  Výstava Zahrada Čech, Litoměřice

Jednodenní autobusový zájezd do Litoměřic, v jehož rámci můžete navštívit výstavu Zahrada Čech, popř. město, jeho památky popřípadě krytý plavecký bazén. Příspěvek účastníků: 250,- Kč. Místo odjezdu: 7:00h aut. zastávka K Žel. stanici, 7:05h aut. zastávka Rychta, 7:10h aut. zastávka Sukova, 7:15h aut. zastávka Masarykovo nám. Vstupné si hradí účastníci sami. Termín přihlášení: 10. 9. 2017.

21. září, čtvrtek - Kavárnička

Místo: DPS Senior – jídelna. Začátek: 15:00h. Na Kavárničce bude prezentováno SOS tlačítko – osobní GPS lokátor pro seniory (a nejen pro ně – lze ho využít i jako ochranu dětí nebo pro hlídání domácích mazlíčků). V každém případě se  na vás těšíme při povídání u kávy či čaje. Vstup zdarma.

2. října, pondělí -  Setkání s hudbou

Místo: Kulturní centrum Labuť Říčany. Začátek: 14:00h. Akce se koná u příležitosti oslav Mezinárodního dne seniorů Tentokrát se můžete těšit na Magdu a Honzu. Na programu bude také „Překvapení pod plachetkou“ – tombola. Vstup zdarma, přijďte se pobavit a strávit příjemné odpoledne plné hudby.

 

Kontakt (informace a přihlášky):

Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): návštěvní den je třetí čtvrtek v měsíci od 10:30 do 12:00h.

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena