Skautské středisko Lípa Říčany

30. 6. 2018

Skautská výprava do jižch Čech

V sobotu 5. května se skauti a skautky ze střediska Lípa sešli na nádraží v Říčanech už po sedmé ráno. Jeli jsme na dvoudenní výpravu na Třeboňsko. Okolo poledne jsme konečně vystoupili z vlaku a po doplnění zásob v obchodě jsme se vydali na šestnáctikilometrovou pěší cestu k tábořišti.

Pozdě odpoledne jsme na místo našeho přespání konečně dorazili. Bylo parádní, jednalo se o písčitou pláž na břehu rybníka Holná. Uvařili jsme si večeři, zahráli pár her a pak ulehli do spacáků. V noci bylo jen šest stupňů, takže mnohým z nás byla zima. Ráno nás vzbudili vedoucí, abychom si zabalili věci, tak jsme vše nandali zpět do krosen a šli. Na nádraží v Říčanech jsme se rozloučili a běželi domů. Výprava byla super, všichni si ji užili.

Za 4. oddíl skautů Kuba Skřivánek

 

Výprava světlušek do Divoké Šárky

V sobotu 26. 6. 2018 jsme se vydaly se světluškami na výlet do Divoké Šárky. Holky měly za úkol pomoci starému čínskému turistovi v důchodu a poslat mu fotografie zajímavých míst ze seznamu. Místa byla vyznačena na mapě a světlušky si samy musely najít trasu, aby v časovém limitu stihly obejít co nejvíce míst.

Po cestě je čekaly i další úkoly, jako jít se svázanýma nohama nebo poslepu, či se vyfotit s pejskařem a cyklistou. I přes neuvěřitelné horko ale většinu fotografií získaly. O pár týdnů později se vrátila jedna z našich vedoucích ze studijního pobytu v Číně a přivezla holkám balíček od čínského turisty a pravé čínské bonbony.

Za vedení 6. oddílu světlušek Vosa - Zuzana Gašparínová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena