Školáci v Říčanech mají nové počítačové učebny

28. 9. 2018

Projekt Moderní výuka anglického jazyka a počítačová výuka na základních školách v Říčanech, o který vedení radnice usilovalo dlouhá léta, vstoupil do své druhé fáze. Během letošních prázdnin se podařilo vybavit na první, druhé a třetí základní škole celkem pět nových počítačových učeben novými počítači, stoly, židlemi. Nakoupili jsme nové tiskárny a 3D tiskárny. Celkem je nainstalováno 125 nových počítačů včetně kompletního vybavení, děti mají ergonomické židle pro správné sezení. Každá třída je navíc vybavena novou interaktivní tabulí. Výuka předmětu výpočetní technika tak může začít.  Nápor nové technologie by současné servery nezvládly. I ty jsme nakoupili nové. V rámci dotace jsme také vyměnili zastaralý spoj do 2. ZŠ Bezručova za nový, označovaný jako „Poslední míle“. Nový spoj má vyšší přenosové rychlosti a větší propustnost dat, takže internet ve škole bude rychlejší a stabilnější. Žáci tak mohou bez obav využívat online kurzy angličtiny. V neposlední řadě je právě tato škola vybavena novými plošinami k zajištění její 100% bezbariérovosti.

Druhá fáze projektu není zatím tak vidět – do konce roku se proškolí všichni učitelé angličtiny na všech školách tak, aby od druhého pololetí mohli do svých hodin angličtiny zakomponovat interaktivní systém pro výuku anglické jazyka a ještě více tak zdokonalit své hodiny.

Projekt, o kterém jsme informovali v květnovém Kurýru, s celkovými náklady cca 15 milionů spolufinancuje z 85 % Evropský fond pro regionální rozvoj – Integrovaný regionální operační program, z 5 % jsou způsobilé náklady financovány ze státního rozpočtu. Zbytek financuje město ze svého rozpočtu.

Jana Vavřinová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena